واقعیت افزوده در سادهترین تعریف، فعالیتی است که در آن دنیای حقیقی با المانهایی از دنیای دیجیتالی ترکیب میشود. در این دنیا ممکن است برخی از اشیا، اطلاعات و یا حتی افراد به صورت مجازی حضور داشته باشند؛ در حالی که در دنیای حقیقی هستیم. تفاوت Augmented Reality با واقعیت مجازی یا VR در جهان پایه آنها است. در دنیای VR جهان به طور کلی در فضای مجازی بازسازی میشود؛ اما در AR اطلاعات، کارکترها و اشیا به دنیای حقیقی افزوده میشود. این تکنولوژی توانسته تا تعریف جدیدی از میدان دید را به بازیکنان ارائه دهد.
برای مطالعه بیشتر: تاثیر بازیهای ویدیویی بر خواب و راهکارهای بهبود
Augmented Reality چگونه صورت میگیرد؟
واقعیت افزوده با استفاده از تکنولوژیهای مختلفی مانند دوربین گوشی، عینکهای AR و یا دستگاههای مخصوصی مانند پروژکتور ایجاد میشوند. همچنین شرکت مایکروسافت دستگاههایی به نام HoloLens را روانه بازار نموده که میتوانند در ایجاد یک واقعیت افزوده شخصی سازی شده، به ما کمک کنند. AR کاربردهای بسیار زیاد و متنوعی دارد که یکی از آنها، در دنیای گیم صورت میگیرد. دنیای گیم توانسته تا با استفاده از واقعیت افزوده، کاربران خود را به جهانی کاملا جدید دعوت کند.
تاریخچه واقعیت افزوده
بررسی تاریخچه واقعیت افزوده و دیگر نکات مربوط به آن، خارج از فضای گیمینگ محسوب میشود. این فناوری برای اولین بار در سال ۱۹۹۲ به دنیای گیمینگ وارد شد. آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی هوایی آمریکا، تکنولوژی جدیدی به نام Virtual Fixtures را اختراع کرد. این تکنولوژی، برای تمرین دادن خلبانها مفید بود.
بعدها و در سال ۱۹۹۸، بازی ARQuake با استفاده از هدستهای مخصوص توانست تا تجربه این بازی در دنیای واقعی را ممکن سازد. بازیکنان در این بازی میتوانند المانهای دیجیتال را در محیطهای حقیقی مشاهده کنند. این فناوری در ادامه و با پیشرفت تلفنهای همراه، به سرعت فراگیر شد. اوج محبوبیت واقعیت افزوده در سال ۲۰۱۶ و همزمان با معرفی بازی Pokemon Go رخ داد. این بازی توانست تا پلیرهای بسیاری را جذب کرده و موفقیت بیمانندی را کسب کند.
آینده واقعیت افزوده
شرکتها و موسسات بسیاری در تلاش هستند تا با تمرکز بر این فناوری، اختراعات جدیدی را ثبت کنند. در این میان شرکت Apple توانسته تا با با عرضه ARKit و پس از آن عینکهای واقعیت افزوده، بخش بسیاری از این بازار را در دست بگیرد. بسیاری از متخصصان بر این باورند که این تکنولوژی میتواند به راحتی جای VR را گرفته و فناوری بسیاری محبوبی شود.
برخی از نکات جالب درباره واقعیت افزوده
- استفاده از دستگاههای واقعیت افزوده در میان ورزشکاران بسیار رواج دارد. بازیهایی مانند Zumbies Run به دنبال تشویق کاربران برای فعالیت بدنی هستند. استفاده از AR تشویق مناسبی برای ورزش خواهد بود.
- استفاده از تکنولوژی AR در موزهها و مکانهای تاریخی، شبیه سازی بسیار مناسبی برای مراجعان است. بازدیدکنندگان از این مراکز با کمک AR اطلاعات بسیار بیشتری درباره موضوع مورد نظر کسب میکنند.
- استفاده از واقعیت افزوده، سبب کاهش استرس و اضطراب شده و به فعالیتهای اجتماعی کمک میکند.