بازی های ویدئویی دیگر فقط جنبه سرگرمی و تفریح ندارند. اگرچه اولین واکنش همیشه متوجه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان تر است، بازی در واقع دارای دامنه وسیع تری است و تأثیر فرهنگی بزرگی بر اجماع به شکل کلی دارد. با موجوم همرا باشید.
بازی های ویدئویی به یک مفهوم اجتماعی تبدیل شده اند که تأثیر زیادی بر نحوه درک مردم از دنیای اطراف خود می گذارد. بازی های ویدئویی شروع به تأثیرگذاری بر جنبه های مختلف زندگی ما کرده اند، از ارتباطات روزانه گرفته تا یادگیری مادام العمر.
به این ترتیب، بازی تأثیر عمیقی بر فرهنگ جهانی می گذارد و شایسته است که در یک مقاله ساختار یافته به درستی تحلیل شود. هدف ما یافتن تأثیر بازی های ویدئویی بر فرهنگ است، بنابراین به خواندن ادامه دهید تا در مورد همبستگی بین این دو پدیده بیشتر بدانید.
بازی های ویدئویی و فرهنگ
فرهنگ چیست؟
موضوعی که در مورد آن می نویسیم ممکن است در ابتدا ساده به نظر برسد، اما بیایید لحظه ای توقف کنیم و به مفهوم فرهنگ فکر کنیم. آیا می دانید واقعاً چه معنایی دارد و چه معنایی دارد؟ برای اینکه به شما در درک واضح موضوع کمک کنیم، باید آن را به طور کامل توضیح دهیم.
طبق تعریف، فرهنگ نشان دهنده یک الگوی یکپارچه از دانش، باور و رفتار انسانی است که به ظرفیت یادگیری و انتقال دانش به نسل های بعدی بستگی دارد. این تنها یکی از چندین تعاریف موجود است، اما به عوامل زیر برمی گردد:
- فرهنگ قوانین و هنجار های اجتماعی را تعیین می کند
- نشان دهنده باور های عرفی است
- نگرش ها و ارزش های مشترک را در بر می گیرد
- اغلب مترادف هنر و علوم انسانی است
فرهنگ به وضوح تأثیر زیادی بر دنیای اطراف ما دارد، در حالی که بازی های ویدئویی یکی از مشارکت کنندگان اصلی در این زیستبوم هستند ما فرهنگ هستیم، هر روز بدون آنکه توجه کنیم، بدون حتی یک لحظه درنگ در هر ثانیه ما فرهنگ را زندگی می کنیم.
وضعیت فعلی بازی های ویدئویی
اگر بخواهیم تأثیر بازی های ویدئویی بر فرهنگ را تجزیه و تحلیل کنیم، باید بدانیم که جایگاه بازی ها واقعا چقدر بزرگ است. اول از همه، باید بگوییم که بازی یک تجارت غول پیکر است که همه چیز را از دستگاه های منتظر در مراکز خرید تا کنسول ها، سیستم های جانبی و شبکه سرگرمی متصل به خود را شامل می شود، به عبارت دیگر بازی های ویدئویی شامل جایگاه های متنوع در محیط و شکل زندگی روزمره ما می شوند.
ثانیا، تعداد گیمرها در سراسر جهان به طور پیوسته در حال افزایش است. طبق گزارش منتشر شده توسط Statista، بیش از ۲.۷ میلیارد گیمر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰ وجود داشته است. این بدان معنا نیست که هر یک از این گیمرها هر روز بازی های ویدئویی انجام می دهند، این مطلب که یک فرد هر روز مشغول بازی های ویدئویی باشد مهم نیست همه چیز وابسته به این واقعیت است که یک سوم جمعیت جهان به بازی های ویدئویی علاقه مند هستند.
نتیجه تحقیقات اساساً به این معنی است که بازی های ویدئویی به طور مستقیم حداقل یک سوم جمعیت جهان را تحت تأثیر قرار می دهد، اما به لطف تأثیر فرهنگی همه جانبه خود، نقش عمیق ناخودآگاه ی نیز بر سایر افراد دارند.
بازی چگونه بر فرهنگ ما تأثیر می گذارد؟
ما تعریف فرهنگ را تکرار و مروری کوتاه بر بازار بازی های ویدئویی ارائه کرده ایم، اما اکنون زمان آن است که درباره تأثیرات عملی بازی بر فرهنگ ما صحبت کنیم. ما در این مقاله به چند ویژگی مهم اشاره کردیم، بنابراین بیایید مستقیماً به موضوع بپردازیم.
بازی های ویدئویی بر شکل بازی ها تأثیر می گذارند
عنوان کردن این موضوع در ابتدا شاید کمی بیش از حد بدیهی به نظر برسد، اما اجازه دهید آن را برای شما توضیح دهیم. روزی روزگاری، والدین به فرزندان خود می گفتند که بیرون بروند و بازی کنند. به سرعت به سال ۲۰۲۱ برسید و متوجه خواهید شد که بازی های ویدئویی عادات زمان بازی کودکان را کاملاً تغییر داده است. بسیاری از بچه ها به جای بیرون رفتن و گذراندن وقت با دوستان در محیط واقعی، در خانه می مانند و به جای آن خود را سرگرم بازی های ویدئویی می کنند.
بازی بر انواع دیگر رسانه ها تأثیر می گذارد
بازی های ویدئویی آنقدر محبوب شده اند که شروع به تأثیرگذاری بر سایر رسانه ها کردند. اکنون می توانید فیلم های زیادی را بر اساس شخصیت های بازی های ویدئویی تخیلی مانند لارا کرافت، هیتمن، سونیک جوجه تیغی و غیره تماشا کنید. گروه ها و نوازندگان مرتباً آهنگ ها و آلبوم های کاملی را برای بازی های ویدئویی میسازند، در حالی که سریال های تلویزیونی با نمایش های بازی مانند The Guild از این روند پیروی میکنند.
بازی های ویدئویی مستقیماً منجر به اجتماعی شدن می شوند؟
بازی تأثیر جدی بر اجتماعی شدن می گذارد، اما تا حدودی نشان دهنده یک شمشیر دو لبه است. اولاً، واضح است که بازی های ویدئویی به بچه ها کمک می کند تا از طریق اینترنت اجتماعی شوند، زیرا گیمرها احساسات و علایق یکسانی دارند. از سوی دیگر، گیمرهای هاردکور اغلب اجتماعی شدن در دنیای واقعی را نادیده می گیرند و به ندرت نور روز را می بینند.
این یک مسئله بزرگ در فرهنگ قرن بیست و یکم است، اما تعیین برنده در مسابقه بین اثرات مثبت و منفی اجتماعی شدن دشوار است. شاید بهترین عملکرد دوگانه در اجتماعی شدن محدود به بازی های واقعیت افزوده باشد که هم بخش جهانی فرایند اجتماعی شدن را در بر می گیرد و هم بازیکنان را تشویق به حرکت و جستجو در جهان حقیقی می کند.
بازی باعث تشویق رقابت می شود
یک گیمر معمولی به شدت رقابتی است، زیرا عادت دارد بهترین خود را ارائه دهد، این باعث میشود بازی های ویدئویی شبیه به پارکی مجازی یا حتی رقابتی تنگاتنگ بین افراد باشد که همیشه بازیکنان را تشویق به ارتقای سطح کیفی خود در دنیای بازی می کند و حال در شرف تبدیل به بخشی جداناشدنی از فرهنگ دیجیتال ما است.
مدل های ارتباطی جدید
بازی های آنلاین چند نفره عظیم، مهم ترین بخش بازار بازی هستند و بر نحوه برقراری ارتباط مردم نیز تأثیر می گذارند. نکته این است که اعضای تیم باید در حین بازی ارتباط منظم خود را حفظ کنند، بنابراین از انواع کانال ها و مدل های ارتباطی استفاده می کنند. به عنوان مثال، آنها از طریق چت زنده به تبادل پیام می پردازند و از وب کم برای برقراری ارتباط چهره به چهره در محیط دیجیتال استفاده می کنند. این نوع ارتباط به سرعت در خارج از بازی های ویدئویی گسترش یافت و به ابزاری معمولی در تعاملات روزمره انسانی تبدیل شد.
بازی های ویدئویی به توسعه یادگیری کمک می کند
در نهایت، بازی های ویدئویی تأثیر قابل توجهی بر یادگیری و آموزش می گذارند. توسعه دهندگان اکنون تعداد زیادی بازی را با هدف کمک به بچه ها در یادگیری چیزهای جدید به روشی سرگرم کننده تر و جذاب تر ایجاد میکنند. این یک افزوده زیبا به حوزه آموزش است و ما انتظار داریم که در سال های آینده شاهد روند مشابهی باشیم.
سخن پایانی
بازی های ویدئویی به طور سنتی با کودکان و نوجوانان مرتبط بوده اند، اما کل این پدیده به دلیل تأثیر نامحتمل آن بر فرهنگ جهانی توجه بسیار گسترده تری را به خود جلب کرده است، اما فرهنگ مفهومی فراگیر است، بنابراین ما باید تأثیر بازی بر فرهنگ را از دیدگاه های مختلف تحلیل کنیم; ممنون که تا آخر این مقاله با موجوجم همراه بوده اید.
در ادامه …
بخش دیدگاه های سایت موجوجم پذیرای نظرات، دانش ها و باورهای شما در باره این مقاله خواهد بود.
همچنین میتوانید هر هفته با دنبال کردن بخش مجلات اینترنتی سایت از آخرین مطالب ما بهره مند شوید.
بازی های نقش آفرینی ای مثل مجموعه RE با Life Is Strange تاثیر جمعی بر جهان می گذارن، هرچند با مخاطبان کم؛ چرا که درست مثل شخصیت های ساخته J.K. Rowling بهرهمند، کاراکترها در این دست بازی ها هم با پیش زمینه و شهرتی خاص و آرمانهایی خاص آراسته شده ان و این امر ناخودآگاه فرهنگ فکری کشورهای مختلف را فرهنگی یگانه خواهد کرد. به تدریج. و هر روز تاثیرگذاری بازی ها از گرافیک و فوت و فن بازی بیشتر و بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
که اینها همه خوب است! پرسش این است؛ چه زمانی رقابت اخلاقی جای رقابت به هر قیمت را خواهد گرفت؟
در هر کشوری، رقابت سالم بزرگترین سرچشمه پیشرفت در هر زمینه منطقی و احساسی است؛ چیزی که جایگاه اش فراموش شده. نه در مدارس رقابتی هست در این دوران، نه در کار و نه در ورزش. همانطور که پیشوای دسته گرگها دائم باید رقابت کند تا پیشوا بماند، چون قوی ترین در گروه است، بهترین راه را خواهد گزید، نه راحت ترین را. قرن بیست و یک پر از گرگ های تنهاست؛ نه دلیلی برای بهتر شدن هست و نه دلیلی برای جنگ و دفاع… تنها تلاشی است برای زنده ماندن.
شخصیت Guy در فیلم امریکایی Free City دقیقا بر فرهنگ بازی در این سده اشاره می کند؛ رقابت در این بازی ها، رقابت با فرهنگ جهانی است، چرا که شخصیت هایش حتی حرفی برای گفتن ندارند. دنیا بر پایه ظلم بوده و هست اما… هنوز هم باید همین گونه پیش رود؟