موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

رده بندی سنی بازی های ویدئویی، چرا و چگونه؟

زمان مطالعه: 4 دقیقه

بیشتر افرادی که اکنون در دهه دوم یا سوم زندگی‌شان هستند به احتمال قوی ساعت های زیادی را با بازی های ویدئویی سر می‌کنند، همه ما شاید با اینکه به اعداد و رده بندی ها سنی روی جعبه بازی ها دقت نکرده باشیم بدون شک آن ها را خوب به یاد داریم.

  با این سوال شروع کنیم که نظام  رده بندی سنی بازی ها  ویدیویی چیست ؟

نظام رده بندی سنی بازی های ویدیویی سیستمی است، که بازی‌های مختلف را بر اساس محتوا هایشان تقسیم‌بندی کند؛ و یک راه که با آن ضریب امنیتی مناسبی برای محتوایی که کودکان استفاده میکنند ایجاد میشود.

هر ازگاهی می‌شنویم که در نقاط مختلف دنیا، رفتارهای خشونت‌آمیزی از نوجوانان یا کودکان سر می‌زند، که حتی باورش هم سخت است برای مثال، چندین مورد در ایالات متحده گزارش شده است که نوجوانانی با سلاح گرم وارد مدرسه شده و هم‌کلاسی‌هایشان را به گلوله بسته اند. معمولا یکی از اصلی‌ترین متهمان زمان وقوع چنین وقایع ترسناکی، بازی‌های ویدیویی است.
البته هرگز ثابت نشده که بازی‌ها می‌تونند باعث به‌ وجود آمدن رفتارهای خشونت‌آمیز در کودکان و نوجوانان شوند یا خیر.

محققان به این نتیجه رسیده اند که انجام بازی‌ها، به‌ ویژه بازی‌های اکشن، باعث شده  است انرژی نوجوانان تخلیه شود، و رفتارهای آرام‌تری داشته باشند. با این وجود نباید این موضوع را فراموش کنیم که وجود هر محتوایی در بازی‌ها برای تمام سنین مناسب نیست.

آیا اصلا رده بندی سنی بازی ها ضروری است یا خیر؟

رده بندی سنی بازی‌های رایانه‌ای | بلاگ بورسیکا

در جواب این سوال باید گفت: ذهن کودکان و نوجوانان آمادگی دریافت بعضی مفاهیم را ندارد. وجود خشونت‌های افسار گسیخته در بازی‌ها و صحنه‌های استعمال مواد مخدر و محتواهای جنسی می‌تواند تأثیرات منفی زیادی روی فکر و روان افراد کم‌ سن‌و‌سال بگذارد. اینجاست که بودن سیستمی کامل و جامع برای درجه‌بندی محتوای بازی‌ها و رسانه‌های دیداری و شنیداری ضروری به‌ نظر می‌رسد، سیستم رده بندی سنی که به والدین در تشخیص و انتخاب بازی مناسب برای فرزندشان کمک کند.

بازی های اینترنتی و آنلاین به قسمتی جدا نشدنی از زندگی کودکان تبدیل شده اند .

علاوه بر آن بازی های رایانه ای میتوانند تاثیرات ویژه ای به روی مخاطب ها بگذارند؛ برای نمونه داخل یک بازی خشن بازیکنان ممکن است روزها و شاید ماه ها در بازی نقش خاصی داشته باشد و با همزاد پنداری، نقش خودش را در داستان بازی کند و با فهم کامل از نقش کاملا تحت تاثیر آن قرار بگیرند، به همین دلیل تاثیرات ناشی از یک بازی میتواند عمیق و بنیادین باشد.

با وجود صحنه های غیر اخلاقی، دلهره آور، خشن و امثال آن در خیلی از بازی ها، نگرانی های فرهنگی، تربیتی و اجتماعی خانواده ها شکل گیری این نظام و داشتن کنترل های لازم و ارائه ی اطلاعات دقیق به خانواده ها میتواند از آسیب های جبران ناپذیر که گروه سنی اصلی مخاطب این گونه بازی ها یعنی کودکان و نوجوانان جلوگیری کند.

سیستم های نظارت بر رده سنی بازی ESRB ، PEGI و ESRA هستند.

معرفی سیستم رده‌بندی سنی بازی‌ های رایانه‌ ای «اسرا» - کدومو

Entertainment Software Rating Board - Wikipedia

 

PEGI - Wikipedia

سال‌ها پیش در دنیا، دو سیستم معتبر ESRB و PEGI برای رده بندی سنی بازی ها شکل گرفت و هر کدام در کشورهای خاصی استفاده شدند.

خوشبختابه سال های اخیر در کشور ها هم نظام جدیدی به نام ESRA (اسرا) شکل گرفنه است که بر اساس فرهنگ خودمان بازی ها را رتبه بندی میکنیم که قرار است در مقالات بعدی مفصل درباره هر کدام از نظام ها صحبت کنیم.

چرا یک نظام واحد نداریم ؟

همه چیز درباره درجه بندی سنی بازی‌های ویدیویی

بیشتر کشور ها بر اساس فرهنگ و هنجارهاشون نظام رده بندی را برای خودشان در نظر می گیرند. تفات نظام رده بندی ها نیز در مواد زیر هستند.

    • روش های رده بندی سنی 
    • هنجار های اجتماعی متفاوت 
    • اصول تربیتی متنوع
    • قوانین مدنی متفاوت
    • ارزش های دینی مختلف  

حقیقتی غیرقابل انکار

بیش از ۲۰ سیستم رده بندی سنی بازی های ویدئویی در دنیا وجود دارد، که نشان از اهمیت توجه به این مقوله برای حفاظت از کودکان و نوجوانان دارد، اما همه این تلاش ها برای حفظ سلامت جامعه بی نتیجه خواهد بود، اگر والدین در هنگام خرید بازی های ویدئویی نظارتی بر این پروسه و تایید یا اعمال محدودیت برای استفاده از این پدیده نداشته باشند. پس شایسته است ما هم به عنوان افراد بالغ و مسئولیت پذیر در جامعه وظیفه خود را با دقت نظر در مورد رده بندی سنی بازی ها انجام دهیم.

سخن پایانی

قبول دارید که اگر به رده‌بندی سنی و محتوایی ها توجه نشود، ممکن آثار مخربی به ذهن و روح کودکان و نوجوانان به‌جا بگذارد؟ شما در‌این‌باره چه فکر می‌کنید؟ آیا تاکنون انجام بازی‌های نامناسب با رده سنی را تجربه کردید؟ لطفا دیدگاه‌ تان را با ما به‌اشتراک بگذارید.

در ادامه …

بخش دیدگاه های سایت موجوجم پذیرای نظرات، دانش ها و باورهای شما در باره این مقاله خواهد بود.

همچنین میتوانید هر هفته با دنبال کردن بخش مجلات اینترنتی سایت از آخرین مطالب ما بهره مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »