موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

بررسی تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان

زمان مطالعه: 5 دقیقه

وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟

بی مقدمه بر سر اصل مطلب برویم، تعداد بازیکنان کودک بازی های دیجیتال در ایران طبق آمار رسمی مرکز تحقیقات بازی های دیجیتال ۸ میلیون ۷۰۰ هزار نفر است. متوسط سن بازیکنان ایرانی ۹ سال است و از این جمعیت هشت میلیونی ۴۷ درصد روزانه بازی می کنند، آیا این آمار گواه تغییر سبک زندگی کودک امروزی نیست؟

خواندن این مطلب چه ضرورتی دارد؟

در این مقاله به مسئله همیشگی تاثیرات مثبت و منفی بازی های ویدئویی نمیپردازیم به جای آن دقیقا مثل عنوان مقاله خواهیم گفت وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟ تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان  غیرقابل انکار است. از منظر علمی کودکان تحت تاثیر محیط اطرافشان قرار می‌گیرند و این به طور آشکاری در معرض تکرار قرار میگیرند. متخصصین رشد کودک ده ها سال تحقیق انجام داده اند تا نشان دهند که محیط اولین سال‌‌‌‌های کودکی می‌تواند اثراتی داشته باشد که تا آخر عمر باقی خواهد ماند.

رده بندی سنی بازی های ویدئویی یک ضرورت

برای کاهش تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان و استفاده درست و سازنده از بازی ها باید به رده بندی بازی ها و محتوای ارائه شده در بازی ها توجه داشت در این جا مجددا به صورت خلاصه از نمادهای رده بندی سنی بازی بر روی بازی و معانی آنها سخن به زبان می آوریم.

وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟

رده بندی ESRB

rp 

RP: در زمانی که رده بندی سنی یک بازی هنوز مشخص نشده است از این علامت استفاده می‌شود‌.

 

 

 

ec

 

 EC: این رده بندی مربوط به بازی‌های رده سنی کودکان و سنین قبل از مدرسه می‌باشد که بیشتر جنبه آموزشی دارد‌.

 

 

 

e

 

 E: بازی‌های این رده بندی مناسب تمامی‌ سنین می‌باشد و دارای صحنه‌های دارای خشونت آمیز نمی‌باشد‌.

 

 

t

 

 T: این رده بندی برای رده سنی نوجوانان ۱۳ ساله یا بیشتر است‌. این بازی‌ها ممکن دارای میزان کمی‌ خشونت باشند‌.

 

 

m 

M: این رده بندی برای سنین ۱۷ ساله و بیشتر مناسب که در این بازی‌ها ممکن است صحنه‌های با خشونت زیاد، خونریزی و یا قطع عضو وجود دارد.

رده بندی PEGI

3

 

بازی‌های دارای این رده بندی برای تمامی‌سنین مناسب می‌باشد‌.

 

7

 

بازی‌های مناسب افراد ۷ سال و بیشتر که نسبت به بازی‌های رده بندی قبلی ممکن است دارای کمی‌صحنه‌های درگیری به صورت فانتزی در بازی باشد‌.

 

12

 

بازی‌های مناسب افراد ۱۲ سال و بیشتر که نسبت به رده بندی قبلی درگیری‌ها با گرافیک بیشتر و شامل افراد واقعی میباشد‌.

 

16

 

بازی‌های مناسب افراد ۱۶ سال و بیشتر که در این بازی‌ها خشونت به صورت واقعی نشان داده می‌شود و ممکن است در این بازی‌ها از الفاظ نا مناسب استفاده شود.

 

18

 

بازی‌های مناسب افراد بیشتر از ۱۸ سال که در این بازی‌ها خشونت در حد بیشتری وجود دارد که ممکن برای بعضی افراد زننده باشد‌.

 

بازی کردن نیاز کاذب است یا ضرورت ؟

نخستین گروهی که کودک بعد از خانواده در پیش رو دارد گروههای بازی دوران کودکی است که از این طریق کودک احساس تعلق به گروه و عضویت در آن را دارد. از خصوصیات کودکان، فعال بودن، خوشحالی، خیالپردازی، شلوغ کردن و پرسشگر بودن را می توان نام برد. اسپنسر می گوید: هدف عمده بازی، تخلیه نیروی اضافی بدن است که کودکان با لگد زدن، جیغ کشیدن، کشتی گرفتن و غیره انرژی اضافی را به مصرف می رسانند. بازی، برای کودکان خوشایند بوده و احتیاجی به تشویق ندارند بلکه ذاتا آن را دوست داشته زیرا محرک در بازی خیلی قوی بوده و حالت شادی و آزادی را به دنبال دارد.

وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟ وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟

وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟

طبق تحقیق منتشر شده توسط انجمن روانشناسی آمریکا، بر خلاف باور عمومی، بازی های ویدئویی می توانند مهارت های شناختی متعدد مانند توجه ، پردازش تصویری، حافظه، استدلال و ادراک را افزایش دهد. محققان با فراتحلیل بازی های ویدئویی نتیجه گرفتند که بازی های خشن تاثیرات مثبتی در بهبود ابعاد مختلف ظرفیت تفکر فرد دارند، درست همان کاری که برخی دوره های دانشگاهی انجام می دهند.

مارک پالاز (Marc Palaus) محقق در حوزه تاثیر بازی های ویدئویی بر مغز انسان مینویسد:

«بازی‌ها به طور معمول از نظر تأثیر مثبت و منفی خود ستایش یا شماتت می‌شوند اما بدون اینکه داده‌ای واقعی این ادعاها را اثبات کند. بازی کردن همچنین یک فعالیت بسیار محبوب است که باعث می‌شود خیلی‌ها نظرهای سختی درباره‌ی این موضوع داشته باشند.»

در آخر …

فکر میکنیم تا اینجا متوجه شده ایم که وقتی از تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان حرف می زنیم، از چه حرف می زنیم؟ اما اگر هیچ یک از بخش های مقاله را نخوانده اید و بلافاصله به انتهای مقاله آمده اید به یاد داشته باشید که هیچ‌یک از پزشکان، روانشناسان و… منکر تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان نیستند.

(فارغ از اینکه تاثیر میتواند مثبت یا منفی باشد) آن‌چه که همه برآن توافق دارند، دقت در نوع بازی خریداری شده و مدت زمانی است که بچه‌ها برای این بازی‌ها صرف می‌کنند. ممنون که با این مقاله همراه بودید. به علاوه هر هفته می توانید از بخش مجلات اینترنتی سایت از آخرین اخبار و آموزش های تهیه شده در موجوجم بهره ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »