گیمینگ
صنعتی را متصور شوید با بیش از دو میلیارد مخاطب در سراسر جهان! تنها همین یک جمله کوتاه کافی است تا متوجه شویم این صنعت چه تاثیری بر فرهنگ و سبک زندگی افراد دارد. هر آنچه راجع به صنعت گیمینگ باید بدانید را به شما خواهیم گفت.
صنعت بازی امروز یک غول ۲۰۰ میلیارد دلاری است که دائماً مرز های فناوری و سرگرمی را جابجا می کند. در این مقاله که ویژه صنعت بازی سازی نوشته شده است، هر آنچه را راجع به گیمینگ باید بدانید را با آمار و ارقام به شما خواهیم گفت.
فهرست مطالب
Toggleگیمینگ چیست ؟
در حال حاضر عنوان صنعت سرگرمی (entertainment industry) دیگر در انحصار هالیوود و صنعت فیلمسازی نیست زیرا صنعت بازیسازی با ایجاد سرگرمیهای چند جانبه و هیجانانگیز، توانسته است توجه بیش از دو میلیارد مخاطب را در سرتاسر جهان به خود جلب نماید. اکنون بازیسازی (گیمینگ) صنعتی دویست میلیارد دلاری است که هرلحظه مرزهای تکنولوژی و سرگرمی را شکسته و روزبهروز در حال پیشرفت است.
وقتی از صنعت گیمینگ حرف میزنیم از چه حرف می زنیم؟
- در اوایل سال ۲۰۱۹ مدیر عامل نتفلیکس، رید هستینگز، به سهامداران خود گفت: بزرگترین تهدید برای ادامه تسلط این شرکت بر سرگرمی سازی، بازی ویدئویی Fortnite است!
- شرکت های بزرگ در حال کارند: جالب است بدانید که اپل، گوگل و آمازون همه در حال تولید محصولات بازی هستند
- رئیس سابق استراتژی استودیو آمازون میگوید: قبلا می گفتیم، چه چیزی را باید تماشا کرد؟ الان با این مسئله روبرو هستیم که وقتی که می شود بازی کرد، اصلا چرا باید تماشا کرد!
- پیش بینی شده است که تا پایان امسال ۲.۷ میلیارد نفر معادل یک سوم از کل جهان، گیمر باشند.
- در سال ۲۰۲۲، ورزشهای الکترونیکی به عنوان یک رویداد رسمی در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ نخستین حضور خود را در یک تورنمنت بزرگ بینالمللی ورزشی نشان خواهد داد.
ورزشهای الکترونیکی
ورزش مورد علاقه خود را تصویر کنید. همه ورزش ها، چه فوتبال، چه بسکتبال یا بیسبال، وجوه مشترک زیادی دارند: طرفداران پرشور، استادیوم های فروخته شده، مفسران جذاب و ورزشکاران در سطح جهانی. این موضوع در دنیای ورزش های الکترونیکی نیز صادق است. آمارها خبر از افزایش روز افزون طرفداران رویدادهای ورزشی میدهند؛ بهطوری که با افزایش ۶۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۷۳ میلیون نفر فینال مسابقات قهرمانی جهانی لیگ افسانهها در سال ۲۰۲۱ را تماشا کردند. انتظار میرود این رکورد یک بار دیگر در سال ۲۰۲۲ شکسته شود.
انواع بازیهای دیجیتال
بازیسازی کنسولی (Console Gaming)
بازی کنسولی اصلیترین و معروفترین شکل بازی دیجیتال است. پیش از این، Nintendo و Sega بر بازار کنسول حاکم بودند اما در حال حاضر Xbox و Playstation پرطرفدارترین کنسولهای بازار هستند که امکان تجربهی استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای بازی را برای میلیونها کاربر به ارمغان آوردهاند.
امروزه کنسولها به شاخص خوبی برای بازار فناوری تبدیل شدهاند. کنسولهای ابتدایی فقط یک دستهی سادهی بازی بودند که تنها برای بازیهای سادهای مانند Pong مورد استفاده قرار میگرفتند. اما کنسولهای امروزی، مانند Xbox Series X، برای صفحه نمایشهای ۸K طراحی شدهاند. این کنسولهای پیشرفته از میکروچیپهای ویژهای بهره میبرند که آنها را قادر میکند تصاویر را بهخوبی پردازش نموده و در عین حال انرژی مصرفی را نیز مدیریت نمایند.
بازیسازی کامپیوتری (PC Gaming)
استفاده از کامپیوترهای شخصی بهعنوان وسیلهی بازی رشد فوقالعادهای داشته و در حال حاضر بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر در سرتاسر جهان از کامپیوتر شخصی خود برای بازی استفاده میکنند.
موضوع اصلی در مورد کامپیوترهای مخصوص بازی، کارایی آنها است. RAM ،GPU و سیستم خنککنندهی ویژهی این کامپیوترها، کمک میکند تا بازیها بهصورت روان و بدون مشکل اجرا شوند. این کامپیوترها میتوانند اجرای بازیهایی که نیاز به گرافیک بالا دارند را آسانتر کنند و علاوه بر این، برای گیمرهایی که در سطح بالا و بهصورت اینترنتی مشغول بازی هستند امکان مدیریت سریع بازی را فراهم میآورند.
محاسبات کوانتومی (quantum computing) یکی از موضوعاتی است که در حوزهی بازیسازی کامپیوتری باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. کامپیوترهای کوانتومی میتوانند تمام کارهایی که کامپیوترهای رایج فعلی انجام میدهند را در مدت زمان کوتاهتری به انجام برسانند و این ویژگی، قابلیت تأثیرگذاری ویژهای در حوزهی صنعت بازی به این کامپیوترها داده است. این کامپیوترها با استفاده از قدرت فوقالعادهی خود در ذخیره و پردازش اطلاعات، میتوانند باکیفیتترین تصاویر را در کوتاهترین زمان ممکن نمایش دهند.
علاوه بر این، یکی از بزرگترین مشکلات حال حاضر صنعت بازی، یعنی قابل پیشبینی بودن، به کمک این کامپیوترها میتواند حل شود. آگاهی از تمام اتفاقاتی که قرار است در بازی رخ دهد، برای هیچکس خوشایند نیست. کامپیوترهای کوانتومی با ذخیرهسازی حجم بزرگی از الگوریتمها، مشکل قابل پیشبینی بودن بازی را برطرف نموده و تجربهی بازی کاملاً غیرقابل پیشبینی و بینظیری را برای بازیکنان رقم میزنند.
بازیسازی ابری (Cloud Gaming)
بازی ابری جدیدترین نوع بازیهای ویدئویی است. چیزی مانند نتفلیکس را تصور کنید اما برای بازی. در کتابخانهای از بازیها گشتزنی نموده، بازی موردنظر خود را انتخاب میکنید و سپس بازی بهصورت خودکار آغاز میشود. نه نیازی به گذاشتن دیسک هست و نه لازم است مدتی منتظر بمانید تا بازی بارگذاری شود.
میتوانید روی گوشی تلفن همراه، تبلت و یا کنسول این بازیها را انجام دهید. بسترهای بازی ابری، مانند Google Stadia، تجربهی بازی یکپارچهای را برای مخاطبان فراهم میآورند. میتوانید با هر دستگاهی، هر زمانی و در هر جایی که هستید بازی کنید. امروزه، بازی ابری به تهدیدی برای کنسولهای سنتی تبدیل شده است. چنانکه Phil Spencer مسئول بخش بازیسازی مایکروسافت گفته است که دیگر نگران رقابت Xbox با Nintendo و Playstation نیست و از این پس بیشتر بر روی رقابت با پلتفرمهای فوق سریع گوگل و آمازون متمرکز خواهند بود.
بازیسازی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR/AR Gaming)
واقعیت مجازی (Virtual reality) و واقعیت افزوده (Augmented reality) شما را در میانهی موقعیت بازی قرار میدهند تا بازی را برای شما ملموستر کنند. در بازیهای واقعیت مجازی، به جای اینکه از دید شخص سوم و از بیرون به بازی نگاه کنید، به محیط کامپیوتری بازی رفته و حس میکنید که واقعاً جزئی از بازی هستید. واقعیت مجازی با بردن گیمر به محیط بازی امکان دست زدن به هر کاری (از ضربه زدن به توپ فوتبال گرفته تا مبارزه با هیولاها) را برای او فراهم میآورد.
در بازیهای واقعیت افزوده اجزاء دیجیتالی به زندگی واقعی اضافه میشوند. بهترین مثال از این نوع بازی، بازی معروف Pokemon Go است. در این بازی با استفاده از یک تلفن هوشمند، جویندگان میتوانند Pokemon مجازی را در موقعیتهای واقعی زندگی روزمرهی خود پیدا نموده و آنها را بگیرند. گیمرها ممکن است در پارک با یک Pikachu روبرو شوند و یا یک Wartorle را در محل کار خود بیابند.
فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده شیوهی کاملاً جدیدی از شرکت در بازی ویدئویی و لذت بردن از این بازیها را فراهم آوردهاند.
بازیسازی موبایلی (Mobile Gaming)
بازیهای موبایلی حدود ۴۵ درصد از سهم بازار بازی را به خود اختصاص دادهاند و آمار سال ۲۰۱۹ نشان میدهد که تقریباً یکسوم جمعیت جهان حداقل یک بازی را بر روی گوشی تلفن همراه خود بازی کردهاند. اما چرا بازی موبایلی تا این حد پرطرفدار است؟ دلیل محبوبیت این بازیها این است که در دسترس همه هستند.
گیمرها با علایق مختلف، بهجای استفاده از کنسول، گذاشتن هدست، گذاشتن دیسک، اتصال به اینترنت و … میتوانند در هر مکانی که باشند و هر زمانی که بخواهند، با استفاده از گوشی تلفن همراه خود به بازی بپردازند.
برخی از آمارها نشان میدهد که مردم بیش از شش و نیم ساعت از زمان خود را در طول هفته به بازیهای موبایلی میپردازند. بازیهای موبایلی همچنان در حال محبوبتر شدن هستند و روز به روز شاهد ظهور استارت آپهای بیشتری در زمینهی بازیسازی موبایلی هستیم.
در ادامه …
بخش دیدگاه های سایت موجوجم پذیرای نظرات، دانش ها و باورهای شما در باره این مقاله خواهد بود.
همچنین میتوانید هر هفته با دنبال کردن بخش مجلات اینترنتی سایت از آخرین مطالب ما بهره مند شوید.