موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

هدست واقعیت مجازی (VR) و ۰ تا ۱۰۰ خطرات سلامتی ناشی از آن

زمان مطالعه: 4 دقیقه

صفر تا صد خطرات سلامتی ناشی از استفاده از هدست های واقعیت مجازی (VR)

شاید فکر کنید با رشد تکنولوژی خطرات ناشی از آن دیگر انسان ها را تهدید نمی کند، اما سخت در اشتباه هستید!

هدست واقعیت مجازی (VR) و ۰ تا ۱۰۰ خطرات سلامتی ناشی از آن

 

دنیای نوظهور واقعیت مجازی نه تنها تجربه‌ای جدید و کاملاً فراگیر را ارائه می‌کند، بلکه راه‌های جدیدی را برای مردم برای دیدن جهان ایجاد می‌کند. امروزه از فناوری واقعیت مجازی (VR) برای پیشرفت پزشکی، مهندسی، آموزش، معماری، آموزش و سرگرمی استفاده می شود. این تکنولوژی کاربران را در تجربه‌ای قرار می‌دهد که در آن به جای تماشای یک صفحه نمایش در فاصله با خود می‌توانند با جهان‌های سه بعدی ارتباط برقرار کنند. علیرغم برخی از مزایای استفاده از هدست واقعیت مجازی (VR)، این فناوری اثرات جدی بر سلامت افراد می گذارد. خطرات سلامتی ممکن است زمانی رخ دهد که افراد درگیر دنیایی کاملاً خیالی باشند که احتمالاً بر سلامت جسمی و روحی آنها تأثیر می گذارد. در ادامه به برخی از مخاطرات هدست واقعیت مجازی (VR) اشاره خواهیم کرد:

 

از دست دادن آگاهی محیطی با هدست واقعیت مجازی (VR)

یکی از اثرات منفی هدست واقعیت مجازی (VR) از دست دادن آگاهی فضایی است. برای شروع کار با واقعیت مجازی، قدم اول همیشه این است که مطمئن شوید هر گونه صندلی، سیم، حیوان خانگی، بچه‌های کوچک یا سایر مواردی که ممکن است حین حرکت با آن برخورد کنید، در محیط اطراف نباشد. گذراندن بیش از ۳۰ دقیقه با (VR) می تواند باعث شود تقریباً در هر شرایطی آگاهی محیطی از فضای اطراف خود را از دست بدهید. به همین ترتیب، تشخیص اینکه اشیا در دنیای فیزیکی کجا هستند، از داخل هدست، پس از ۳۰ دقیقه بسیار سخت است. آگاهی محیطی نیز به مغز مربوط می شود و می تواند عوارض جانبی بر روی آن نیز داشته باشد.

پیشنهاد می کنیم از “تاثیر بازی های ویدئویی بر مغز انسان” هم آگاه شوید!

از دست دادن آگاهی محیطی-هدست واقعیت مجازی (VR) از دست دادن آگاهی محیطی-هدست واقعیت مجازی (VR)

فشار به چشم در اثر استفاده از هدست واقعیت مجازی (VR)

یکی دیگر از مشکلات ناشی از واقعیت مجازی، مشکلات چشمی است. هنگامی که شما برای مدت طولانی به یک جسم خیره می شوید، مانند تماشای یک فیلم طولانی یا خیره شدن به تلفن هوشمند خود، خستگی چشم ممکن است رخ دهد. در هدست های واقعیت مجازی دو نمایشگر LCD کوچک وجود دارد که هر کدام به یک چشم نمایش داده می شوند که جلوه ای استریوسکوپی ایجاد می کند که به کاربران توهم عمق می دهند.

وقتی به اسکرین هدست واقعیت مجازی (VR) نگاه می‌کنیم، چشم‌های ما باید روی یک نقطه متمرکز شده و ناخودآگاه همگرا شوند. استفاده بیش از حد نیز می تواند بر رشد چشم علی الخصوص در کودکان تأثیر بگذارد و منجر به نزدیک بینی یا همگرایی چشم شود.

شما می توانید برای مطالعه عمیق تر مقاله “اثرات استفاده از هدست واقعیت مجازی (VR)” را مشاهده کنید.

حالت تهوع

یکی دیگر از اثرات هدست واقعیت مجازی (VR) حالت تهوع است. همه می دانیم که چرا. حرکات سریع تصاویر در هدست واقعیت مجازی (VR) می تواند بر درک زمان و مکان توسط شخص تأثیر بگذارد و می تواند به حالت تهوع منجر شود. در دنیای واقعی، همه حواس به طور همزمان برای دریافت بازخورد از دنیای اطراف شما کار می کنند و معمولاً با یکدیگر هماهنگ هستند. اما در واقعیت مجازی یا هنگام تماشای یک فیلم سه بعدی، چشم و گوش شما تجربیاتی را دریافت می کند که با حواس دیگر شما هماهنگی ندارد. این عدم هماهنگی بین حواس بعد از مدتی طولانی شروع به ایجاد احساس حالت تهوع در شما می کند.

سرگیجه

سرگیجه را می توان از دیگر اثرات این فناوری برشمرد. تجربه سرگیچه در میان کاربران (VR) بسیار متفاوت است، این احساس ممکن است برای هر کسی که مدتی است استراحت نکرده باشد اتفاق بیفتد، اما کسانی که مستعد ابتلا به بیماری حرکت یا سرگیجه هستند به احتمال زیاد در هنگام استفاده از این فناوری دچار سرگیجه شدید می شوند. بازی‌هایی که شامل پریدن، دویدن با سرعت بالا، ارتفاع و افتادن می‌شوند، باعث سرگیجه جدی می‌شوند و هر کسی که مستعد این نوع از سرگیجه است، باید از استفاده طولانی مدت از هدست واقعیت مجازی (VR) اجتناب کند.

شما می توانید محصولات بازی های موبایلی را با بهترین قیمت از موجوجم خریداری کنید.

حالت تهوع و سرگیچجه-هدست واقعیت مجازی حالت تهوع و سرگجه-هدست واقعیت مجازی

در اینجا یک نکته قابل توجه وجود دارد:

طبق کتابچه آموزشی همراه Oculus Rift (یکی از بهترین هدست های VR گیمینگ وابسته به شرکت Lenovo و Facebook)

برخی از افراد (حدود ۱ در ۴۰۰۰ نفر) ممکن است دچار سرگیجه شدید، تشنج، انقباض چشم و ماهیچه یا حتی تاریکی چشم ناشی از نور شدید شوند. این موضوع ممکن است در حین تماشای تلویزیون، بازی های ویدیویی یا استفاده از هدست واقعیت مجازی (VR) رخ دهد. این واکنش ممکن است در افرادی که هرگز قبلاً تشنج یا تاریکی چشم را تجربه نکرده اند هم رخ دهد!

مشکلات شنوایی هدست واقعیت مجازی

هدست های VR برای فرار از واقعیت ساخته شده اند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض ولوم بالا در چنین فاصله نزدیک می تواند اثرات طولانی مدتی بر توانایی های شنوایی کاربر داشته باشد.

برهمگان واضح است که یکی از آینده دار ترین حوزه های تکنولوژی قطعا VR است که در تقریبا همه حوزه ها از پزشکی تا سرگرمی کاربرد دارد اما اصلی ترین عوارض استفاده آن در همین بخش سرگرمی آن هم به دلیل استفاده طولانی مدت است. اما با انجام مراقبت های لازم و استفاده درست از آن می توان آثار این عوارض را به حداقل رساند.

هر هفته میتوانید جدیدترین مقالات موجوجم را در بخش مجلات اینترنتی سایت دنبال کنید.

سوالات متداول

 

  • کاربرد های اصلی هدست VR چیست؟

امروزه از فناوری واقعیت مجازی (VR) برای پیشرفت پزشکی، مهندسی، آموزش، معماری، آموزش و سرگرمی استفاده می شود.

  • کدام عضو بیتشر در معرض آسیب های VR قرار دارد؟

چشم و گوش ها به دلیل ارتباط مستقیم با هدست های VR بیشتر در معرض آسیب های ناشی از آن قرار دارند.

  • مهم ترین نکته پیش از استفده از VR چیست؟

قدم اول همیشه این است که مطمئن شوید هر گونه صندلی، سیم، حیوان خانگی، بچه‌های کوچک یا سایر مواردی که ممکن است حین حرکت با آن برخورد کنید، نباشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »