موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

۵ نکته که والدین در رابطه با عواقب استفاده از گوشی برای کودکان باید بدانند

زمان مطالعه: 5 دقیقه

۵ نکته که والدین در رابطه با عواقب استفاده از گوشی برای کودکان باید بدانند.

در دنیای دیجیتال جهانی شده امروز، استفاده از گوشی‌های هوشمند به سرعت در حال افزایش است. این تنها در مورد بزرگسالان صدق نمی‌کند. بلکه شامل کودکان در تمام سنین نیز می‌شود. کودکان در سراسر جهان شروع به استفاده و بازی با گوشی برای اهداف مختلف کرده‌اند.

ما اکنون دلایل بیشتری برای نگرانی در مورد استفاده بیش از حد از فناوری در میان کودکان داریم، زیرا طبق بسیاری از مطالعات، استفاده کودکان از گوشی‌های هوشمند به طرز چشمگیری افزایش یافته است. بازی با تلفن همراه ممکن است راهی آسان برای پرت کردن حواس کودکان یا مشغول نگه داشتن آنها باشد. با این حال، آنها با مجموعه ای از عوراض زیر را با خود دارد.

نکته ۱. استفاده از گوشی برای کودکان، بر فعالیت مغز تأثیر می گذارد.

 

مطالعات نشان می‌‌دهد که مغز انسان به تشعشعات الکترومغناطیسی حساس است. با این حال، نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد تا ثابت شود تابش می‌تواند فعالیت مغز را مختل کند. از آنجایی که گوشی‌های هوشمند در درجه اول بر روی امواج الکترومغناطیسی برای همه انواع ارتباطات، حتی داخلی، کار می‌کنند و مغز تکانه‌های الکتریکی خاص خود را دارد که در آن ارتباطات در شبکه عصبی انجام می‌شود، احتمالاً می‌تواند بر مغز تأثیر بگذارد.

با این حال، همانطور که قبلا ذکر شد، تحقیقات بیشتری باید انجام شود تا ثابت شود که تشعشع بر فعالیت مغز تأثیر می‌‌گذارد. در حال حاضر، چیزی که ممکن است بر مغز تأثیر بگذارد، زمان تماشای صفحه نمایش است که کودک در معرض آن قرار می‌گیرد. بنابراین، برای والدین ضروری است که زمان نمایش را کنترل یا محدود کنند.

 

نکته ۲. استفاده از گوشی برای کودکان، اختلالات خواب را به همراه می آورد

 

نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش تلفن می‌تواند در الگوهای خواب اختلال ایجاد کند، به خصوص زمانی که نزدیک به زمان خواب استفاده شود. این می‌تواند منجر به اختلالات خواب شود و بر سلامت کلی بدن تأثیر بگذارد. کودکان ممکن است تا دیروقت بیدار بمانند و بازی کنند که ممکن است زندگی تحصیلی آنها را مختل کند، زیرا بچه ها آنقدر خواب آلود هستند که نمی توانند روی آنچه در مدرسه تدریس می شود تمرکز کنند. از این رو، یک اثر دومینویی دارد که در تمام جنبه های زندگی آنها نفوذ می کند.

 

پیشنهاد می کنیم برای درک عمیق تر مقاله “بررسی تاثیر بازی های ویدئویی بر کودکان” را در موجوجم مطالعه کنید.

 

تاثیر بازی با موبایل بر خواب کودکان تاثیر بازی با موبایل بر خواب کودکان

نکته ۳. استفاده از گوشی برای کودکان، میتواند کاهش عملکرد تحصیلی را به همراه بیاورد.

 

از آنجایی که این روزها بیشتر کودکان تلفن همراه خود را به مدارس و کلاس‌های خود حمل می‌کنند، این بازی با گوشی‌های هوشمند هستند که بر آنچه در مدرسه آموزش داده می‌شود اولویت دارند. نتیجه چنین رفتاری تأثیر آشکاری بر عملکرد تحصیلی آنها است زیرا کودکان به طور فزاینده‌ای به تلفن های هوشمند خود معتاد می‌شوند و در کلاس توجه نمی‌کنند و در نتیجه در امتحانات از آن بی اطلاع هستند و باعث نمرات پایین می‌شود.

 

پیشنهاد می کنیم برای جزئیات بیشتر این موضوع، مقاله “تاثیر استفاده از موبایل بر رفتار و تحصیل دانش آموزان” دکتر حسین اسکندری را مطالعه کنید.

 

بازی با موبایل و افت تحصیلی کودکانافت تحصیلی کودکان

 

نکته ۴. استفاده از گوشی برای کودکان، ممکن است به  کاهش مهارت‌های اجتماعی منجرب شود.

 

کودکی که دنیا را در بازی با تلفن همراه خود می بیند، ممکن است ترجیح دهد به جای پیدا کردن دوستان جدید یا صحبت با دیگران، خود را از دوستان و خانواده جدا کند. این می‌تواند منجر به رشد ناکافی مهارت‌های اجتماعی در کودکان شود که در نهایت در بزرگسالی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

نکته ۵.  استفاده از گوشی برای کودکان، ممکن است به فیزیک بدنی کودکان آسیب برساند.

 

برخی از کودکان ممکن است با شانه های خمیده و سر خم بنشینند و ساعت ها در روز به تلفن خود خیره شوند. این امر در دراز مدت منجر به درد و قوز در شانه ها، کمر، گردن و موارد دیگر می شود. مشکلات وضعیت بدن در اکثر کاربران تلفن همراه، از جمله کودکان، یک نگرانی بزرگ است.

 

دو مورد از اصلی ترین عوارض جسمی استفاده از گوشی برای کودکان

 

آسیب به چشم: استفاده طولانی ‌مدت از صفحه‌های نمایشی مانند گوشی تلفن همراه باعث خستگی چشم و مشکلاتی مانند کم‌بینایی، خشکی چشم و سردرد می‌شود. این امر به خصوص برای کودکان مهم‌تر است، زیرا چشم‌های آن‌ها در حال رشد و تکامل است. نگاه طولانی به صفحه تبلت یا موبایل، نور آن و فاصله‌ای کم چشم تا صفحه می‌تواند باعث آسیب به چشم‌ها شود. این موضوع به علت تمرکز چشم بر روی صفحه، سبب افزایش خشکی چشم‌ها و مشکلات دیگر چشم می‌شود.

 مشکلات عضلانی و اسکلتی: نگه داشتن طولانی‌ مدت گوشی موبایل و خم شدن برای مشاهده آن می‌تواند منجر به بروز مشکلات در دست‌ها، عظلات گردن، شانه‌ها و بازوها شود. این مشکلات عمدتاً به دلیل نگه ‌داشتن دستگاه در یک موقعیت ثابت برای مدت زمان طولانی و عدم حرکت بهینه در این بازه زمانی است. برای پیشگیری از این موضوع بهتر است زمان استفاده از موبایل و تبلت‌ را به مقادیر معقول و به مدت کوتاه‌تر برای کودکان محدود کنید. باید از کودک خواسته شود، هر ۳۰ دقیقه کار با گوشی به مدت چند دقیقه استراحت کند و از دستگاه‌های الکترونیکی دور شود.

مسئله‌ دیگری که کمتر به آن توجه می‌شود، مشکلات مربوط دست و مخصوصاً مچ دست در کودکان است. نگه‌ داشتن دست در یک موقعیت ثابت برای تایپ کردن یا بازی کردن می‌تواند باعث فشار زیادی بر دست و مچ دست شود که در نهایت باعث درد و ضعف عضلات آن ناحیه می‌شود. برای پیشگیری از این موضوع باید استفاده صحیح از دستگاه‌های الکترونیکی و نحوه نگهداری آن‌ها به گونه‌ای که دست و مچ دست آزاد باشد به کودکان آموزش داده شود.

 

عوراض جسمی بازی با موبایل برای کودکان عوراض جسمی بازی با موبایل برای کودکان

سوالات متدوال

 

     ۱. تاثیر بازی با موبایل بر حالت بدن کودکان چیست؟

برخی از کودکان ممکن است با شانه های خمیده و سر خم بنشینند و ساعت ها در روز به تلفن خود خیره شوند. این امر در دراز مدت منجر به درد و قوز در شانه ها، کمر، گردن و موارد دیگر می شود.

     ۲. بازی با موبایل چگونه سبب افت تحصیلی کودکان می شود؟

بیدار ماندن به واسطه بازی با موبایل سبب می‌شود که کودکان به دلیل نداشتن خواب کافی در با خستگی در مدرسه حاضر شوند و همچنین چون این روزها بسیاری از کودکان گوشی را به مدرسه می برند به واسطه آن توجه کافی به درس را نخواهند داشت.

    ۳. تاثیرات بازی با موبایل بر مغز چگونه است؟

با این حال، نیاز به مطالعات بیشتری وجود دارد تا ثابت شود تابش می‌تواند فعالیت مغز را مختل کند. از آنجایی که گوشی‌های هوشمند در درجه اول بر روی امواج الکترومغناطیسی برای همه انواع ارتباطات، حتی داخلی، کار می‌کنند و مغز تکانه‌های الکتریکی خاص خود را دارد که در آن ارتباطات در شبکه عصبی انجام می‌شود، احتمالاً می‌تواند بر مغز تأثیر بگذارد.

هر هفته میتوانید جدیدترین مقالات موجوجم را در بخش مجلات اینترنتی سایت دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »