موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

تاریخچه کنسول های بازی ویدئویی

زمان مطالعه: 16 دقیقه

تاریخچه کنسول های بازی ویدئویی

در روز هایی که داشتن کنسول بازی تبدیل به یک نیاز برای تمامی ما شده است. چرا نباید بدانیم کنسول بازی چه چیزی هستند و اصلا از کجا ظهور کردند؟

کنسول بازی چیست؟

همانطور که همه می دانیم کنسول بازی ویدئویی در واقع دستگاه یا جعبه ای است. که امکان اجرای بازی های مد نظر را از طریق یک نمایشگر مانند تلویزیون ایجاد می کند. برای استفاده از کنسول بازی گجتی به اسم دسته بازی وجود دارد. که کمک می کند شما کارکتر های بازی مدنظر را کنترل کنید در واقع همه چیز به همان دسته بازی بستگی دارد!

قطعا کنسول های بازی همانند هر چیزی در صنعت گیم از زمان شروع تا کنون تغییرات بسیاری را به خود دیده اند تا امروز ما لذت مضاعفی از بازی های پلتفرم کنسول ببریم. شاید اولین سوال ذهنی شما این باشد که معروف ترین کنسول های بازی کدام اند؟ که قطعا کنسول های بازی ماکروسافت به اسم ایکس باکس و کنسول های بازی سونی به اسم پلی استیشن که اسمشان ورد زبان همه ماست معروف ترین کنسول های بازی این روزها هستند.

پیش از هرچیزی با “صنعت گیم” بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه کنسول های بازی ویدئویی

سن کنسول های بازی قطعا بیشتر از سن بسیاری از ماست! این کنسول ها که تاریخچه ای بیش از ۵۰ سال دارند. و مسیر دور و درازی را در پیچ و خم صنعت گیم گذارنده اند تا به ما برسند که در ادامه به سیر این تحولات خواهیم پرداخت.

کنسول های بازی ویدئویی
کنسول های بازی ویدئویی

نسخه اولیه کنسول بازی ویدئویی

رالف اچ بائر که پدر بازی های ویدئویی نیز شناخته می شود. در سال ۱۹۶۷ کنسول بازی ویدیویی مستطیل شکل و قهوه ای رنگ بزرگی را به دو کنترلر به گونه ای توسعه داد. که هر نمایشگر یا تلویزیونی در آن روز ها متصل می شد. این کنسول که (جعبه قهوه ای یا براون باکس) گرفت تنها شش بازی ساده برای داشت، که شامل پینگ پنگ، تنیس، هندبال، والیبال، بازی های تعقیب و گریز و یک بازی با تفنگی اکشن می شد.

با “اختلال بازی کردن” بیشتر آشنا شوید.

کنسول بازی ویدئویی براون باکس
کنسول بازی ویدئویی براون باکس

اولین نسل کنسول بازی ویدئویی

Magnavox Odyssey

نمایش قوی و استقبال زیاد از کنسول براون باکس سبب شد اولین کنسول بازی خانگی به نام Magnavox Odyssey توسط بائر در سال ۱۹۷۲ تولید شود. این کنسول دو کنترلر مستطیلی داشت که با سیم به یکدیگر و سپس به کنسول متصل می شدند. در حالی که در آن زمان ژانر بازی های آرکید در میان مردم سراسر دنیا محبوب بودند. و مردم در هرجایی و از هرفرصتی برای انجام این بازی های ویدئویی با کنسول های بازی عمومی استفاده می کردند. Magnavox Odyssey اولین کنسولی بود که تجربه بازی های ویدئویی را به خانه طرفداران بای هاهی ویدئویی آورد.

همین خانگی بودن این کنسول به نوعی نوآوری مربوط می شد که با استقبال زیادی هم رو به رو شد. اولین بازی این کنسول به نوعی یک پینگ پونگ ساده بود. که صرفا شامل سه مربع، یکی توپ و دوتا از آن نقش بازیکن داشتند و یک خط برای تعیین زمین بود. برای ارائه عناصر گرافیکی بیشتر، پلیرها باید یک اسکرین پلاستیکی را روی صفحه نمایش تلویزیون قرار می دادند.

کنسول بازی ویدئویی Magnavox Odyssey
کنسول بازی ویدئویی Magnavox Odyssey

کنسول های بعدی Odyssey

طی سال‌های ۱۹۷۵ به بعد Odyssey 100 منتشر شد که یک بازی دیگر را نیز به همراه داشت. علاوه بر پینگ پونگ بازی هاکی نیز برای ان ساخته شده بود. در همین زمان شرکت شهاب برای اولین بار و همزمان با توزیع جهانی نسل اول کنسول‌ها اولین کنسول بازی ایرانی را تحت عنوان Shahab RS264 روانه بازار کرد. علاوه بر بازی‌های قبلی پلوتا، اسکواش، فوتبال، تنیس هم به آن اضافه شده بود. کنسول بعدی در این نسل Odyssey 200 بود که قابلیت بازی همزمان چهار نفر را داشت و بازی Smash نیز با ان منتشر شد. این بازی‌ها همگی ساخته شده توسط کمپانی Atari بودند. بد نیست بدانید که در مجموع ۳۵۰ هزار از کنسول های بازی Odyssey که هرکدام به قیمت ۹۹.۹۵ دلار معادل حدود ۷۰۰ دلار امروزی بودند فروش رفتند.

پیشنهاد می کنیم با “خصوصیات اخلاقی مثبت گیمر ها” بیشتر آشنا شوید.

دومین نسل کنسول بازی ویدئویی

ATARI 2600

پیشرفت انقلابی کنسول های بازی در سال ۱۹۷۶ با کنسول های چنل اف شروع شد. اما همانطور که گفتیم کمپانی آتاری نقش به سزایی در رشد و ایجاد کنسول های بازی داشت. در این بین کنسول معروف ATARI 2600 بعنوان قهرمان بی چون چرای کنسول های بازی خانگی شاخته می شود. زیرا در همان سال ها کنسول هایی مانند VES با وجود نوآوری ها و استفاده از بروز ترین تکنولوزی ها، شکست های ناگواری را روی دست صنعت گیم بر جای گذاشتند.

اما چه چیزی این کنسول انقلابی آتاری را تا این حد موفق کرد؟ شما در این کنسول با تعویض کارتریج بازی می توانستید بازی جدیدی را روی کنسول خود بازی کنید و همانند کنسول قبلی نیازی به خریدن یک کنسول جدید نبود. شاید بد نباشد به این مورد اشاره کنیم که که این نسل از کنسول ها برای اولین بار از هوش مصنوعی استفاده کردند و این امکان را برای گیمر ها یاجاد کردند که به صورت تک نفره بازی کنند.

اما چیز دیگری که ATARI 2600 را تا این حد محبوب کرد بازی های خاطره انگیز این کنسول است، بازی هایی انقلابی مانند Space Invaders و Pac-Man بسیاری از مردم جهان را با این کنسول ها و دنیای بازی های ویدئویی آشنا کرد و در کنار هم به تاریخ سازی در صنعت گیم پرداختند.

کنسول بازی ویدئویی ATARI 2600
کنسول بازی ویدئویی ATARI 2600

سومین نسل کنسول بازی ویدئویی

NES

در این نسل همه چیز با رقابت تنگاتنگ کمپانی های سگا و نینتندو در دهه ۱۹۸۰ در ژاپن شروع شد. این دو کمپانی تمام عزم خود را جزم کرده بودند که تا با دو کنسول Sega’s SG-1000 و NES (Nintendo Entertainment System) جا پای آتاری ۲۶۰۰ بگذارند. نینتندو با فامیکوم و شرکت سگا با SG-1000 آغازگر کنسولهای خانگی نسل سوم بودند که با ساخت نسخه آمریکایی کنسولهای نینتندو به نام NES در سال ۱۹۸۵ تکمیل گردید.

چیزی که حالا برای همه روشن شده بود این بود که بازی های ویدئویی که با کنسول ها می آمدند بیش از خود کنسول ها سبب موفیقت یا شکست یک کنسول می شد. مثلا بازی های  Super Mario Bros وThe Legend of Zelda بیش از هرچیزی موفقیت و محبوبیت کنسول های نینتندو را تضمین کردند.

کنسول بازی ویدئویی NES
کنسول بازی ویدئویی NES

Master System Sega

اگر بخواهیم کمی به سگا هم بپردازیم کنسول مستر سیستم سگا با مجموعه ای از ویژگی ها و گزینه های گیم پلی خاص خود یک تجربه بازی منحصر به فرد را ارائه می داد. یکی از پیشرفت های قابل توجهی که به بازار گیم آورد، معرفی گرافیک ۸ بیتی بود. این به این معنی بود که کنسول توانایی نمایش گرافیک بازی با جزئیات بیشتر و بصری جذاب‌تر را داشت و تجربه کلی بازی را برای بازیکنان افزایش می‌داد.

این کنسول رقیب علاوه بر گرافیک بهبود یافته، از قابلیت های صوتی پیشرفته ای نیز برخوردار بود. توسعه دهندگان این کنسول به اهمیت صدا در ایجاد یک محیط بازی همهجانبه پی برده بودند و از این رو روی ارائه جلوه های صوتی و موسیقی با کیفیت بالا کار کردند.

با وجوود تمام تلاش های شرکت سگا، در نهایت نینتندو با فروش بیش از ۶۰ میلیون نسخه در سرتاسر جهان، فاتح نسل سوم کنسول های بازی گردید.

با “فرهنگ هواداری بازی های ویدئویی” بیشتر آشنا شوید.

کنسول بازی ویدئویی Master System Sega
کنسول بازی ویدئویی Master System Sega

چهارمین نسل کنسول بازی ویدئویی

SNES

در این نسل هم همچنان رقابت بین نینتندو و سگا بین سال های ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۲ داغ بود به طوری که این دو ابر کمپانی گیم با دو کنسول مگا درایو سگا و سوپر نینتندو در گرافیک های ۱۶ بیتی یکدیگر را به چالش می کشیدند. بزرگ ترین تغییرات این کنسول ها نسبت به نسل های قبلی افزایش کیفیت گیم پلی با بهبود گرافیک و صداگذاری بود. اما بیشترین اثرگذاری را بر بهبود سطح گیم پلی، پیشرفت قابل توجه کنترلر ها و افزایش تعداد دکمه های آنها برای پیشرفته تر کردن کنترل گیمر بر کارکتر های بازی داشت. بد نیست بدانید که در این برهه مجموعه بازی کنسول ها هم بزرگ تر شد.

همچنان در این نسل هم بازی ها بازیگر اصلی این صحنه دنیای گیم بودند. در این کنسول ها بازی های Super Mario World  و  The Legend of Zelda: A Link to the Pastقوی ظاهر شدند. این دو بازی با محیط های رنگی و پویا در کنار انمیشین های جذاب در جدیدی را برای کنسول های بازی به دنیای گیم باز کردند. بازی لجند اف زلدا هم در این برهه به عمیق تر کردن داستان و پازل های بازی پرداخت. همچنین با طراحی کارکتر های عالی به ارتباط گیمرها را با بازی رنگ و بوی جدیدی بخشیدند.

کنسول بازی ویدئویی SNES
کنسول بازی ویدئویی SNES

Sega Genesis

علاوه بر این، سگا جنسیس طیف گسترده ای از بازی های محبوب و آیکونیک را ارائه داد. یکی از برجسته ترین فرنچایزهای آن Sonic the Hedgehog بود که به سرعت تبدیل به برگ برنده سگا تبدیل شد. Genesis همچنین به گیمرها این فرصت را داد تا از سری Mortal Kombat که به خاطر گیم‌پلی مبارزه‌ای شدید و نمایش بحث‌برانگیز خشونت شهرت دارد، لذت ببرند.

برنده اصلی در کشمکش های تجاری بین نینتندو و سگا گیمرها بودند. شاید بپرسید چرا؟ زیرا رقابت بین SNES و سگا جنسیس در این دوران تنها محدود به قابلیت‌های سخت‌افزاری نبود، بلکه رقابت به بازی‌هایی که ارائه می‌کردند نیز کشیده شد. هر دو کنسول عناوین بسیار تحسین برانگیز و انحصاری خود را داشتند. که منجر به بحث های داغ بین گیمرها در مورد اینکه کدام کنسول مجموعه بازی بهتری دارد، شد.

در نهایت، گرافیک و قابلیت‌های صوتی بهبود یافته SNES، همراه با مجموعه بازی‌های چشمگیر آن، به جایگاه آن به عنوان یکی از محبوب‌ترین و تأثیرگذارترین کنسول‌های بازی در تمام دوران کمک شایانی کرد.

پیشنهاد می کنیم با “بازی های جدی” بیشتر آشنا شوید.

کنسول بازی ویدئویی Sega Genesis
کنسول بازی ویدئویی Sega Genesis

پنجمین نسل کنسول بازی ویدئویی

شروع پلی استیشن

برای این نسل می خواهیم به سال ۱۹۹۳ سفر کنیم جایی که کنسول بازی ۳DO Interactive Multiplayer منتشر شد که استفاده از گرافیک سه بعدی مبتنی بر چند ضلعی و بازی های مبتنی بر CD را رواج داد.

در همان سال ها بود که سونی با پلی استیشن برای اولین بار پا به میدان گیم گذاشت تا در کنار سگا ساترن و نینتندو ۶۴ بهترین کنسول های آن زمان با گرافیک ۳۲ و ۶۴ بیت ارائه دهند. در این دوران رقابت داغی برای ساختن بازی هایی با گرافیک سه بعدی وجود داشت به طوری که پلی استیشن فرانچایز های Metal Gear Solid و Final Fantasy را برای برنده شدن در این رقابت همراه با کنسول خود ارائه کرد. تمرکز سونی به غیر از گرافیک این بازی ها به ارائه ژانر نسبتا جدیدی برای کنسول ها یعنی RPG بود تا گیم پلی اعتیاد آور و اثر گذاری داشته باشند.

کنسول بازی ویدئویی پلیی استیشن
کنسول بازی ویدئویی پلیی استیشن

Nintendo 64

در این جهان پر تنش دنیای گیم، نینتندو برای بقا در میدان کنسول های بازی یک کنترلر آنالوگی به کنسول نینتندو۶۴ خود اضافه کرد که تا گیمر ها کنترل بهتری روی کارکتر های بازی خود داشته باشند. نینتندو همچنین با ایجاد دنیای تعاملی تر در عناوین معروف خود مانند Super Mario 64 وThe Legend of Zelda: Ocarina of Time مرز بازی های ماجراجویی را جا به جا کرد به طوری که این بازی ها جایگاه تثبیت شده ای در دنیای گیم پیدا کردند. یکی دیگر از حرکات انقلابی نینتندو ۶۴ گذاشتن ۴ پورت برای ورودی کنترلر ها بود تا کنسول اجتماعی تری را به بازار آورده باشد.

تنور داغ رقابت کنسول ها در این دوران به نوعی خاطره انگیز ترین لحظات گیمر ها را ساخت. سونی توانست در سال ۱۹۹۴ به آمار ۶۱٪ از مجموع فروش کنسول‌های بازی دست یابد و به صدرنشینی طولانی مدت Nintendo در این صنعت پایان دهد.

کنسول بازی ویدئویی Nintendo 64
کنسول بازی ویدئویی Nintendo 64

ششمین نسل کنسول بازی ویدئویی

Sega Dreamcast

یکی از بزرگ ترین نقاط عطف دنیای بازی های کنسولی را در سال ۱۹۹۸ سگا با انتشار آخرین کنسول بازی خود، رقم زد. Sega Dreamcast مفهوم بازی آنلاین را به صنعت گیم معرفی کرد و یکی از اولین کنسول هایی بود که دارای مودم داخلی بود که به بازیکنان اجازه می داد با دیگران از سراسر جهان ارتباط برقرار کنند. این نوآوری انقلابی برای اولین بار تجربه بازی های مولتی پلیر را برای گیمر ها رقم زد.

اگر بخواهیم پایان شکوهمند سگا را بیشتر بررسی کنیم قطعا نوآوری های این کنسول طراحی کنسول شیک، کنترلر های ارگونومیک برای راحت تر کردن تجربه گیم پلی در کنار گرافیک های پیشرفته قابل ستایش است. اما قطعا رقابت در بازاری که غول هایی مانند PlayStation 2 و Nintendo Gamecube و ایکس باکس حضور داشتند اصلا راحت نبود.

سگا باتوجه به اینکه دیگر نمی توانست در دنیای سخت افزاری کنسول رقابت کند پس از مدتی از رقابت خداحافظی کرد اما تاثیر نوآورانه این کمپانی در دنیای گیم همیشه به یاد ماند.

قطعا برای شما هم سوال شده که “گیمر ها به چه اینترنتی نیاز دارند؟

کنسول بازی ویدئویی Sega Dreamcast
کنسول بازی ویدئویی Sega Dreamcast

PS2

از اینجا به بعد می خواهیم به دورانی برویم که بسیاری از شما با آن خاطره دارید. پلی استیشن ۲ صنعت بازی را با محبوبیت و موفقیت بسیار زیاد خود در فروش تغییر داد. این کنسول از نظر تعداد فروش، از تمام کنسول های بازی دیگر پیشی گرفت و آن را به رهبر بلامنازع در بازار تبدیل کرد. جدا از بازی، پلی استیشن ۲ به عنوان یک سیستم سرگرمی همه کاره نیز متمایز بود. این اولین کنسول بازی بود که قابلیت پخش DVD را در خود جای داد و به کاربران این امکان را می داد تا از فیلم ها، نمایش های تلویزیونی و سایر اشکال رسانه ها به راحتی در کنسول بازی خود لذت ببرند.

با توجه به گستره زیاد بازی های تحت پوشش این کنسول محبوبیت پلی ایتیشن ۲ روز به روز بیشتر شد. به طوری که شاید محبوب ترین کنسول بسیاری از گیمر ها باشد. بسیاری از کنسول های آن زمان از پردازنده های ۱۲۸ استفاده می کردند. برخی از محبوب ترین بازی‌ها در این نسل God of War ، Halo و همچنین Star Wars: Knights of the Old Republic بودند.

کنسول بازی ویدئویی PS2
کنسول بازی ویدئویی PS2

هفتمین نسل کنسول بازی ویدئویی

XBox 360

در سال ۲۰۰۵، Game Wave Family Entertainment System یا به اختصار Game Wave منتشر شد. که آغازگر نسل هفتم با فناوری‌های کاملا جدید و منحصر به فرد بود. ایکس باکس ۳۶۰ که در سال ۲۰۰۵ عرضه شد و قابلیت های پیشرفته خود عصر جدیدی را به ارمغان آورد. این کنسول با معرفی بازی های با کیفیت بالا و قابلیت های چند نفره آنلاین ، تجربه بازی همه جانبه را ارائه کرد.

یکی از ویژگی های برجسته ایکس باکس ۳۶۰، سیستم گیم اچیومنت آن بود. این سیستم نوآورانه به بازیکنان این امکان را می‌داد تا با تکمیل اهداف خاص در بازی‌ها، جوایز مجازی کسب کنند. این دستاوردها حس جدیدی از انگیزه و رقابت را در بین گیمرها به آن اضافه کردند و آنها را به سمت کشف بیشتر محتوای بازی سوق داد.

علاوه بر دستاوردها، Xbox 360 مفهوم محتوای قابل دانلود (DLC) را نیز رایج کرد. این امر به بازیکنان این امکان را می دهد تا با خرید و بارگیری محتوای بازی اضافی مانند لول های اضافی ، کاراکترها یا ویژگی ها ، تجربه بازی خود را بهتر کنند. این مورد منجر به تاثیر به سزایی در افزایش اعتیاد به بازی ها شد..

ایکس باکس ۳۶۰ دارای مجموعه ای چشمگیر از بازی ها بود که شامل فرنچایزهای محبوبی مانند Halo و Gears of War بود.

به طور کلی، ایکس باکس ۳۶۰ با پشت سر گذاشتن مرزهای فناوری و معرفی ویژگی های پیشگامانه، تأثیر قابل توجهی بر صنعت بازی گذاشت. این کنسول جایگاه قابل احترامی برای خود به عنوان یکی از تاثیرگذارترین و نمادین ترین کنسول های بازی تمام دوران بازی های ویدئویی دست و پا کرد.

به نظر شما “بازی های ودئویی ما را باهوش تر می کنند؟

کنسول بازی ویدئویی XBox 360
کنسول بازی ویدئویی XBox 360

PS3

در ادامه این دوران طلایی، پلی استیشن ۳ در سال ۲۰۰۶ منتشر شد و دارای ویژگی های پیشگامانه ای مانند پخش بلوری بود.

این دستگاه قابلیت پخش دیسک های Blu-ray را داشت و پخش ویدئو و صدا با کیفیت بالا را برای کاربران فراهم می کرد. بازیکنان می توانستند از فیلم ها، برنامه های تلویزیونی و سایر محتوای رسانه ای مورد علاقه خود در بهترین فرمت ممکن در کنسول خانگی خود لذت ببرند. این کمک کرد تا پلی استیشن از یک ماشین بازی ساده به چیزی تبدیل شود جای خود را قلب تمام اعضای خانواده محکم کند.

PS3 به  قدرت پردازشی مجهز بود که امکان نمایش تصاویری بسیار دقیق و واقعی را در بازی‌ها، فیلم‌ها و سایر برنامه‌ها فراهم می‌کرد. این بدان معنی است که کاربران می توانند گرافیک خیره کننده و عملکرد روان را تجربه کنند و تجربه کلی سرگرمی و بازی خود را افزایش دهند.

در نهایت، این دستگاه مجموعه ای از عناوین بازی های انحصاری را ارائه کرد. که به طور خاص طراحی و بهینه شده بودند تا از ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فرد این کنسول بهره ببرند. این بازی‌های انحصاری شامل ویژگی‌های ویژه، گرافیک پیشرفته و تجربه‌های گیم‌پلی منحصربه‌فردی بودند که در سایر پلتفرم‌های بازی در دسترس نبودند. این به کاربران یک تجربه بازی متمایز و انحصاری داد که دستگاه را از سایر کنسول‌ها یا دستگاه‌های بازی متمایز می‌کرد.

کنسول بازی ویدئویی PS3
کنسول بازی ویدئویی PS3

هشتمین نسل کنسول بازی ویدئویی

PS4

نسل هشتم کنسول‌های بازی در سال ۲۰۱۲ و با انتشار نینتندو WiiU آغاز شد. در ادامه در همان سال پلی استیشن ۴ تاثیر به سزای خود را همانند دیگر کنسول های سونی بر کیفیت گیم پلی و گرافیک بازی گذاشت. همراه با بهبودهای سخت افزاری، پلی استیشن ۴ طیف وسیعی از ویژگی های اجتماعی و قابلیت های استریم را معرفی کرد. که به گیمرها این امکان را می دهد تا تجربیات بازی خود را با دوستان و جامعه گیم به اشتراک بگذارند. همچنین کنترلر راحت و بی سیم این کنسول تاثیر به سزایی در افزایش فروش این کنسول گذاشت. این مورد هم در نظر بگیرید که شما پلی استیشن ۴ می توانید به یوتیوب و بسیاری دیگر از برنامه های چند رسانه ای دسترسی داشته باشید.

پلی استیشن ۴ مجموعه ای از بازی های مورد تحسین منتقدان را به نمایش گذاشت که بلافاصله در این پلتفرم نمادین شدند. عناوینی مانند «Uncharted 4» و «God of War»  با داستان‌سرایی جذاب، گرافیک خیره‌کننده و گیم‌پلی فراگیر، بازیکنان را مجذوب خود کردند. این بازی ها تاثیری ماندگار بر صنعت بازی گذاشتند و شهرت پلی استیشن ۴ را به عنوان یک کنسول قدرتمند تثبیت کردند.

کنسول بازی ویدئویی PS4
کنسول بازی ویدئویی PS4

XBox ONE

ایکس باکس وان که در سال ۲۰۱۳ به عنوان رقیب مستقیم پلی استیشن ۴ منتشر شد. با ویژگی های خیره کننده خود به موفقیت تجاری قابل توجهی دست یافت. این کنسول سخت‌افزار قدرتمندی از جمله یک پردازنده هشت هسته‌ای و یک واحد پردازش گرافیکی اختصاصی را به نمایش گذاشت. که امکان ارائه تصاویری منحصر به فرد و گیم‌پلی روان را فراهم می‌کند.

یکی از ویژگی های برجسته ایکس باکس وان ادغام آن با حسگر حرکتی کینکت بود. که تجربه های نوآورانه بازی و فرمان های صوتی را امکان پذیر می کرد.

علاوه بر این، کنسول طیف وسیعی از قابلیت‌های چندرسانه‌ای را ارائه می‌دهد که به کاربران امکان می‌دهد فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و موسیقی را پخش کنند.

ایکس‌باکس وان همچنین بازی‌های چندنفره آنلاین را با پلتفرم قوی خود به نام Xbox Live مورد توجه قرار داد. ایکس باکس وان با مجموعه قوی بازی‌های انحصاری خود مانند «Halo 5: Guardians» و «Forza Motorsport 7»، طرفداران اختصاصی را به دست آورد. به موفقیت تجاری دست یافت و جایگاه خود را در تاریخ کنسول‌های بازی مستحکم کرد.

شاید برای شما هم سوال باشد”چرا به بازی های ویدئویی علاقه مند نیستیم؟

کنسول بازی ویدئویی XBox ONE
کنسول بازی ویدئویی XBox ONE

آخرین نسل کنسول بازی ویدئویی

PS5

اگر به یاد داشته باشید، پلی استیشن ۵ در سال ۲۰۲۰ عرضه شد. پس از عرضه با کمبود قابل توجهی مواجه شد و تقاضای بالا بسیار بیشتر از عرضه این کنسول بود. این کمبود باعث ایجاد تنش و حواشی زیادی در بین گیمرها شد که منجر به زمان انتظار طولانی و مشکل در ایمن کردن کنسول شد. در واقع در دسترس بودن محدود پلی استیشن ۵ تنها به جذابیت آن افزوده و به هیجان انتشار آن کمک کرد. زیرا مدت زمان زیادی تیتر خبری بسیاری از خبرگزاری های دنیای گیم نام PS5 را در بر داشت.

این کنسول تأثیر قابل توجهی در صنعت بازی گذاشت. پلی استیشن ۵ با سخت افزار قدرتمند خود به موفقیت تجاری قابل توجهی دست یافت.

این کنسول دارای یک CPU اختصاصی هشت هسته ای AMD Zen 2 و یک پردازنده گرافیکی قدرتمند AMD RDNA 2  است. که به راحتی گرافیک خیره کننده و گیم پلی یکپارچه را ارائه می دهد. یکی از مشخصه های مشخص پلی استیشن ۵ درایو SSD با سرعت بالا است. که لودینگ تایم را به شدت کاهش می دهد و تجربه کلی بازی را بهبود می بخشد.

این کنسول همچنین کنترلر DualSense را معرفی کرد. که دارای قابلیت های لمسی و تریگرهای مناسبی ​​است که تجربه گیم پلی فراواقعی را ارائه می دهد.

علاوه بر این، پلی استیشن ۵ به بازیکنان این امکان را می دهد که از مجموعه وسیعی از بازی های پلی استیشن ۴ لذت ببرند. پلی استیشن ۵ با مجموعه قوی بازی های انحصاری خود مانند «Spider-Man: Miles Morales» و «Demon’s Souls» جایگاه خود را به عنوان یکی از کنسول های پیشرو در صنعت بازی تثبیت کرد.

شما می توانید تمامی آیتم های درون بازی های موبایلی خود را با بهترین قیمت از موجوجم خریداری کنید.

کنسول بازی ویدئویی PS5
کنسول بازی ویدئویی PS5

Xbox Series X

دقیقاً مانند PS5، Xbox Series X در دوره عرضه اولیه تقاضای زیادی داشت و پیدا کردن آن دشوار بود. بسیاری از خرده فروشان گزارش دادند که ظرف چند دقیقه یا حتی چند ثانیه پس از سفارش مجدد این کنسول، فروش خود را انجام دادند. و بازارهای آنلاین به دلیل عرضه محدود، تبدیل به بازار سیاهی برای این کنسول شد. این شوق به رشد غیرقابل توقف کنسول های نسل جدید کمک زیادی کرد.

Xbox Series X  به موفقیت تجاری قابل توجهی دست یافت. این کنسول به یک پردازنده هشت هسته ای سفارشی AMD Zen 2 و یک پردازنده گرافیکی قدرتمند AMD RDNA 2 مجهز شد. که عملکرد استثنایی و گرافیک خیره کننده ای را ارائه می دهد. یکی از مشخصه های Xbox Series X زمان بارگذاری سریع و گیم پلی روان آن به لطف (SSD) آن است.

این کنسول همچنین کنترلر بی‌سیم جدید Xbox را معرفی کرد که ارگونومی بهبود یافته و تأخیر کمتری را برای تجربه بازی همه جانبه‌تر ارائه می‌دهد. درست مانند PS5، Xbox Series X  به بازیکنان اجازه می‌داد از طیف گسترده‌ای از بازی‌های Xbox One در Xbox Series X لذت ببرند. Xbox Series X به سرعت خود را به عنوان یک کنسول پیشرو معرفی کرد و مجموعه‌ای قوی از بازی‌های Xbox One را ارائه کرد. بازی های انحصاری مانند “Halo Infinite” و “Forza Horizon 4” که آن را در بین گیمرها در سراسر جهان محبوب می کند.

این کنسول کمی افت نرخ فریم داشت. البته این مشکلات روی پلی استیشن ۵ دیده نمی‌شد. به هر حال پس از انتشار یک پچ بزرگ، بازی به شکلی بسیار روان‌تر به اجرا درآمد. این اثر از قابلیت رزولوشن پویا استفاده می‌کند که موجب می‌شود کیفیت تصویر بین ۴K و ۱۴۴۰p متغیر باشد. وقتی به صحنه‌هایی شلوغ می‌رسیم، معمولا بازی با رزولوشن ۱۴۴۰p نمایان می‌شود و در نتیجه نمی‌توان شاهد یک تجربه کاملا ۴K بود. بازی Gear 5 یک اثر بهینه‌تر است که می‌توانید آن را روی کنسول با کیفیت ۴K و نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه تجربه کنید.

کنسول بازی ویدئویی Xbox Series X
کنسول بازی ویدئویی Xbox Series X

تا به امروز…

این سیر تحول کنسول‌های بازی سفری قابل توجهی در دنیای گیم بوده است، از آغاز ساده Magnavox Odyssey تا کنسول‌های قدرتمند و همه‌جانبه امروزی. هر نسل نوآوری‌های جدید، گرافیک بهبود یافته و گیم‌پلی‌های گیم‌پلی را گسترش داده است. تا بالاخره صنعت بازی را به شکلی که ما می‌شناسیم شکل داده است. همانطور که فناوری همچنان در حال پیشرفت است، دیدن آینده برای کنسول های بازی هیجان انگیز خواهد بود.

و همانطور که دیدید روز به روز تقاضای بازی با این کنسول ها افزایش می یابد. به طوری که این کنسول ها تبدیل به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی افراد یا حتی خوشحال کننده ترین هدیه برای بسیاری از ما تبدیل شد.

سوالات متداول

  • کدام کنسول بازی ویدئویی تمامی رکورد های فروش جهان را جا به جا کرد؟

قطعا PS2 محبوب ترین کنسول جهان برای سال های سال بود.

  • بزرگ ترین مشکل ایکس باکس سری ایکس چیست؟

این کنسول کمی افت نرخ فریم داشت. البته این مشکلات روی پلی استیشن ۵ دیده نمی‌شد.

  • پدر بازی های ویدئویی کیست؟

رالف اچ بائر که پدر بازی های ویدئویی نیز شناخته می شود. در سال ۱۹۶۷ کنسول بازی ویدیویی مستطیل شکل و قهوه ای رنگ بزرگی را به دو کنترلر به گونه ای توسعه داد. که هر نمایشگر یا تلویزیونی در آن روز ها متصل می شد.

هر هفته میتوانید جدیدترین مقالات موجوجم را در بخش مجلات اینترنتی سایت دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »