موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

از محمد علوی (توسعه‌دهنده بازی کالاف دیوتی) چه می دانید؟

زمان مطالعه: 7 دقیقه

  از محمد علوی (توسعه‌دهنده بازی کالاف دیوتی) چه می دانید؟

او، طراح بازی های رایانه ای است. محمد علوی کار خود را از سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و در شرکت هایی مانند اکتیویژن، اینفینیتی وارد، آسپیر مدیا، اکتیویژن بلیزارد، آسپایر، الکترونیک آرتز، ای ای سوئیس و بینوکس کار کرده است. اولین بازی محمد علوی بازی Call of Duty 2 بود که ۱۷ سال پیش منتشر شد. بهترین بازی محمد علوی بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 بود. آخرین اثر محمد علوی Apex Legends Mobile است که ۱ سال پیش منتشر شد.

کودکی و نوجوانی محمد علوی

محمد علوی در تهران به دنیا آمد. در کودکی و بعد از حمله‌ی عراق به ایران، در دهه‌ی ۸۰ میلادی به همراه خانواده، ایران را ترک و به ایالات متحده مهاجرت کرد. آن طور که خودش تعریف می‌کند، پدر و مادرش می‌خواستند او هم مانند برادر و خواهر بزرگترش پزشک شود ولی سرنوشت مسیر دیگری را برای او تعیین کرده بود.

محمد علوی در ده سالگی با الهام گیری از بازی‌هایی که انجام داده بود بازی‌های جدید کارتی درست می‌کرد. در۱۳ سالگی زمانی که بازی مورد علاقه‌اش Doom 2 بود، آن‌قدر این بازی را انجام داد تا این‌که حس کرد مراحل بازی برایش کم هستند. پس تصمیم گرفت به کمک ادیتور داخل بازی برای آن بازی مراحل جدید طراحی کند. همان زمان برای بازی Duke Nukem 3D هم برای بازی خود و دوستانش دستکاری کرد. در واقع او ماد بازی Duke Nukem 3D را برای خود و دوستانش ساخت.

پیشنهاد می کنیم با “سهم بانوان در دنیای گیم” بیشتر بیشتر آشنا شوید.

کودکی محمد علوی
کودکی محمد علوی

ماد چیست؟

مود یا به تلفظ دیگر ماد (به انگلیسی: Mod؛ کوتاه شدهٔ کلمۀ Modification) تغییری است که طرفداران یک بازی ویدئویی در آن ایجاد می‌کنند تا یک یا چند جنبهٔ بازی را تغییر دهد، از جمله ظاهر یا طرزِ کار بازی را. یک مود ممکن است تنها چند ویرایش و تعدیل جزئی در بازی انجام داده یا به‌طور کلی آن را تغییر دهد. به کمک مودها می‌توان جذابیت بازی را بالاتر برده یا به آن ارزشِ چندباره بازی کردن بخشید.

 

دبیرستان و دانشگاه محمد علوی

او بعد از دبیرستان به دانشگاه پلی‌تکنیک ویرجینیا رفت و برای این‌که طبق انتظار والدینش پزشک شود در دانشکده‌ی زیست و شیمی مشغول به تحصیل شد. اما در کنار آن برای بازی های مورد علاقه اش مانند counter strike ماد می ساخت اما بالاخره انتشار ماد های او توسط مجله PC Gamer باعث شد این کار را جدی بگیرد. چیزی نگذشت که طراحی‌های او در اینترنت هم سروصدا به پا کرد. این موضوع باعث شد تصمیمش را بگیرد و به جای دنبال کردن آرزوی پدر و مادرش در پی علایق خود برود. محمد دانشگاه پلی‌تکنیک ویرجینیا را ترک کرد و برای تحصیل در رشته‌ی برنامه‌نویسی بازی‌های ویدیویی در گرایش طراحی و فیلم‌نامه‌نویسی بازی در دانشگاه فول سیل ثبت نام کرد تا مسیر زندگی خود را به کلی تغییر دهد. زمینه تخصصی اصلی محمد علوی طراحی و فیلمنامه‌نویسی گیم‌پلی سینمایی است. خلاقیت‌های در کنار هوش مصنوعی او واقعا «متفکرانه» است.

پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با دیگر بازی سازان مقاله “چند تن از بازی سازهای موفق را بشناسیم” را مطالعه کنید.

محمد علوی-بازی ساز ایرانی
محمد علوی-بازی ساز ایرانی

دوران حرفه ای محمد علوی

شما می توانید محصولات بازی های موبایلی را با بهترین قیمت از موجوجم خریداری کنید.

شروع همکاری با اینفینیتی واردز

حالا محمد علوی که یک روز تفریحش ساخت مراحل جدید برای بازی‌ها بود و با نام BadMofo در میان گیمرها شهرتی دست‌وپا کرده بود خود را در آستانه‌ی ورود به شغلی می‌دید که عاشقش بود. محمد به محض فراغت از تحصیل در سال ۲۰۰۴ به شرکت Infinity Ward درخواست کار داد و این شرکت که آن وقت‌ها آوازه‌ی امروز را نداشت و متشکل از تعداد کوچکی جوان با استعداد بود او را جذب کرد. اینفینیتی وارد با توجه به پیشینه‌ی محمد در توسعه‌ی ماد به جای زمینه‌ی برنامه‌نویسی او را مسئول طراحی مراحل بازی‌ها کرد. تصمیم به‌جای مدیران اینفینیتی وارد باعث شد بتوانند بیشترین بهره‌برداری را از نیروی تازه‌کار خود بکنند.

تجربیات حرفه ای با اینفینیتی واردز

ظاهرا اولین تجربه‌ی حرفه‌ای محمد علوی در شماره‌ی دوم Call of Duty شکل گرفته. محمد در مدت حضور در این شرکت مراحل به‌یادماندنی زیادی را در مجموعه بازی‌های Call of Duty طراحی کرده. طراح اصلی دو مرحله‌ی All Ghillied Up و No Russian علوی بوده. که مرحله All Ghillied Up به عنوان یکی از بهترین مراحل بازی کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۷ شناخته شد.

اولین مرحله‌ی بازی Call of Duty 4: Modern Warfare به نام Crew Expendable که در یک کشتی در دریای طوفانی می‌گذرد هم از ساخته‌های او است. جالب است بدانید ابتدا طرح اولیه‌ی او برای این مرحله از بازی به خاطر چالش‌های فنی آن در اجرا رد شد. محمد مشکل رد شدن طرح را برای مرحله‌ی مشهور All Ghillied Up هم داشت.

بهترین بازی های اکشن” را در موجوجم مشاهده کنید

مرحله کالاف دیوتی
مرحله کالاف دیوتی

اما علوی مصر بود که طرحش را عملی کند برای همین بدون اطلاع همکارانش غروب‌ها بعد از ساعت کاری تا دیروقت می‌ماند و روی آن کار می‌کرد. نزدیک به سه هفته روزی بیش از ۱۸ ساعت کار کرد تا اسکریپت طرحش را تکمیل کند. وقتی نتیجه‌ی کار آماده شد آن را به مدیران شرکت نشان داد تا بالاخره قانع شدند این مرحله را در بازی بگنجانند. اصولا محمد علوی این مشکل را با دیگر طرح‌هایش هم داشته و اغلب ناگزیر شده کار برنامه‌نویسی اصلی را خودش انجام دهد به هر حال همیشه نتیجه‌ی نهایی بسیار بهتر از تصور بوده و به نسخه‌ی نهایی بازی راه یافته.

محمد علوی بریا اولین باز هوش مصنوعی NPC را در Call of Duty 4: Modern Warfare گنجاند آن‌قدر تاثیرگذار شد که اساسی برای قسمت دوم این بازی یعنی Modern Warfare 2 شد.

محمد علوی بازی ساز ایرانی
محمد علوی بازی ساز ایرانی

همکاری با اکتیویژن

علوی در طول حضورش در اینفینیتی وارد روی سه نسخه از مجموعه بازی‌های Call of Duty کار کرد. این سه نسخه شامل:call of duty 2، call of duty modern warfare2 و call of duty modern warfare4 بعد از فروش عالی نسخه‌ی چهارم این بازی، شرکت اکتیویژن به عنوان تهیه کننده‌ی این بازی‌ها، تصمیم گرفت کل تیم اینفینیتی وارد را به زیرمجموعه‌ی خود اضافه کند.

آن‌ها با اخراج کردن دو تن از کلیدی‌ترین افراد اینفینیتی وارد تلاش کردند اعضای تیم را به فرمان‌برداری از خود وادار کنند. اما یک جای کار را درست محاسبه نکرده بودند؛ این‌که روحیه‌ی افراد شاغل در این صنعت با دیگر زمینه‌ها فرق می‌کند. به یک باره تعداد زیادی از کارمندان، شرکت را ترک کردند و اکتیویژن را دست تنها گذاشتند. محمد علوی هم در آوریل ۲۰۱۰ به جمع آن‌ها پیوست و شرکت را رها کرد. به همین دلیل به یک باره تعداد زیادی از کارمندان، شرکت اکتیویژن را ترک کردند. محمد علوی هم یکی از آن‌ها بود. خلاصه عملکرد محمد علوی در بازی های کالاف دیوتی را می توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

با “صفر تا صد موتور بازی سازی” بیشتر آشنا شوید.

سری کالاف دیوتی

لول طراحی شده توسط محمد علوی

Call of Duty 2

Red Army Training

The End of the Beginning

Vossenack

Call of Duty : Modern warfare 2

No Russian

Second Sun

The Enemy of My Enemy

Credits/Museum

Call of Duty : Modern warfare 4

Crew Expendable

All Ghillied Up

Safehouse/Heat

بهترین قیمت سی پی کالاف دیوتی را در موجوجم مشاهده کنید.

تاسیس Respawn Entertainment

در آوریل سال ۲۰۱۰، پس از ترک اکتیویژن محمد علوی و جمعی از دوستانش در اینفینیتی واردز تصمیم به تاسیس Respawn Entertainment تمرکز کردند. همه آنها از تجربه‌ای که از شکل کار در اینفینیتی وارد به دست آورده بودند شیوه‌ی جدیدی برای کار و نظام اداری و نظام فروش خود اتخاذ کردند تا از این به بعد عنان خود را به دیگران نسپرند. علوی در همان سال ۲۰۱۰ به اتفاق چند تن از همکارانش تیم سازنده‌ی بازی Titanfall را تشکیل داد و این پروژه‌ی جدید را شروع کرد. او این بار علاوه بر طراح مراحل بازی و با حفظ سمت طراح ارشد نقشه، در ضبط حرکت‌ها و انیمیشن‌های بازی هم کمک کرد. محمد علوی در شرکت Respawn تقریبا همه کاره بوده!

پیشنهاد می کنیم با “مراحل ساخت استودیو بازی سازی” بیشتر آشنا شوید.

پایان همکاری با Respawn Entertainment

همانطور که توسط Dexerto’s Alpha Intel گزارش شده است، علوی به مدت ۱۱ سال در این شرکت بوده است. او بر روی Titanfall و Apex کار کرد. علوی پیش از جدایی خود در سال ۲۰۲۲، کار بر روی Apex را متوقف کرد تا روی یک سرمایه گذاری تک نفره جدید در Respawn کار کند، اما اکنون به طور کامل شرکت را ترک کرده است. 

علوی تنها طراح برجسته ای نیست که در سال ۲۰۲۲ Respawn را ترک کرده است. در دسامبر، Chad Grenier، کارگردان بازی Apex و Jason McCord، مدیر طراحی، هر دو Respawn را ترک کردند. در حالی که هر دو نسبت به آینده Apex ابراز مثبتی کردند و به طرفداران اطمینان دادند که بازی در دستان عالی قرار دارد.

بازی تایتان فال
بازی تایتان فال

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید. صنعت بزرگ بازی سازی همواره به ایرانیان بیشتری برای رشد خود احتیاج دارد. امیدواریم با گشترش این صنعت درون کشور همواره شاهد رشد محمد علوی های بیشتری باشیم. شاید فکر کنید در ایران رشته بازی سازی وجود ندارد اما محمد علوی معتقد است رشته‌ی تحصیلی مهم نیست اصل این است که چقدر در هر زمینه‌ای اطلاع دارید و کاربلد هستید!

شاید برای شما سوال باشد “چگونه در رشته بازی سازی تحصیل کنیم؟

سوالات متداول

* محمد علوی اکنون چه کار می‌کند؟

محمد علوی هم‌چنان در شرکت Respawn مشغول به کار است و آخرین همکاری او در بازی اپکس موبایل بوده است.

* مهم ترین افتخارات محمد علوی چیست؟

او با طراحی مراحل All Ghillied Up و No Russian در بازی کالاف دیوتی جوایز بسیاری از IGN و E3 دریافت کرد.

* محمد علوی از کجا شروع کرد؟

محمد علوی در ده سالگی با الهام گیری از بازی‌هایی که انجام داده بود بازی‌های جدید کارتی درست می‌کرد. در۱۳ سالگی زمانی که بازی مورد علاقه‌اش Doom 2 بود، آن‌قدر این بازی را انجام داد تا این‌که حس کرد مراحل بازی برایش کم هستند. پس تصمیم گرفت به کمک ادیتور داخل بازی برای آن بازی مراحل جدید طراحی کند. همان زمان برای بازی Duke Nukem 3D هم برای بازی خود و دوستانش دستکاری کرد.

هر هفته میتوانید جدیدترین مقالات موجوجم را در بخش مجلات اینترنتی سایت دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »