موجوجم | خرید جم

ورود | ثبت نام

۱۲ معیار برای انتخاب یک گوشی گیمینگ

زمان مطالعه: 9 دقیقه

۱۲ معیار برای انتخاب یک گوشی گیمینگ

قطعا اگر بخواهید تجربه بهتری از بازی با گوشی داشته باشید به یک گوشی گیمینگ احتیاج دارید!

گوشی گیمینگ یک دستگاه تلفن همراه است که به طور خاص برای اهداف بازی طراحی و بهینه شده است. معمولاً مشخصات و ویژگی‌های سخت افزاری پیشرفته‌تری را برای ارائه یک تجربه بازی بهتر ارائه می‌دهد.

چرا گوشی گیمینیگ بخریم؟

در حالی که بسیاری از مردم از گوشی های پرچمدار گران قیمت صرفا برای تماس، شبکه های اجتماعی یا گرفتن عکس های سلفی استفاده می کنند. چرا با قیمت های تقریبا مشابه یک گوشی گیمینگ نخریم؟ گوشی هایی که هم برای استفاده های روزانه مناسب هستند هم یک کنسول ابزی قابل حمل هستند! وقتی استفاده اصلی ما از موبایل برای بازی کردن است، چرا نباید از موبایلی استفاده کنیم که تجربه گیم پلی بهتری را در اختیار ما قرار می دهد؟ شاید فکر کنید چگونه؟ گوشی های گیمینگ با توجه به اینکه قابلیت های سخت افزار و نرم افزاری بیشتری در ارائه گیم پلی بهتر دارند از نظیر گرافیک بازی دارند. پس انتخاب مناسب تری برای بازی کردن خواهند بود. به هرحال این موبایل ها اصلا برای بازی ساخته شده اند!

در حالی که هر گوشی هوشمندی را می‌توان برای بازی استفاده کرد، گوشی‌های گیمینگ به طور خاص برای پاسخگویی به نیازهای بازی‌های گرافیکی و سنگین طراحی شده اند. در ادامه به اصلی‌ترین معیارهای انتخاب گوشی گیمینگ اشاره خواهیم کرد:

قابلیت گوشی گیمنیگ
قابلیت گوشی گیمنیگ

معیار های اصلی گوشی های گیمینگ

سخت افزار قدرتمند

پردازنده‌های قدرتمند در گوشی‌های گیمینگ نقش مهمی در ارائه یک تجربه بازی روان و همه جانبه دارند. گوشی های گیمینگ معمولاً دارای پردازنده‌هایی با عملکرد بالا از شرکت‌هایی مانند کوالکام (سری اسنپدراگون) یا مدیاتک هستند. این پردازنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از پس بازی‌های سنگین برآیند و گیم‌پلی روان را تضمین کنند. پردازنده‌های قدرتمند، اغلب دارای هسته‌های متعدد و سرعت ری اکشن بالا هستند. این چیپست ها قدرت محاسباتی لازم را برای مدیریت بازی‌هایی با دیتای سنگین را فراهم می‌کنند. یک پردازنده قدرتمند می تواند تجربه گیم پلی روان را با توجه به اجرای بهتر محاسبات دیتای بازی و همچنین اجرای بهتر الگورتیم های هوش مصنوعی را به شما ارائه دهد. علاوه بر این، پردازنده های بهبودیافته به این معنی هستند که باتری شما به طور موثرتری توزیع می شود و زمان بیشتری برای استفاده از سایر اپلیکیشن ها بدون نیاز به شارژ مجدد خواهید داشت.

از بهترین گوشی های گیمینگ بیشتر بدانید.

چیپست قوی گوشی گیمینگ
چیپست قوی گوشی گیمینگ

نمایشگر با کیفیت 

نمایشگر بزرگ و با کیفیت با فریم ریت درخورتوجه، تجربه‌ی بصری بهتری را برای گیمرها فراهم می‌کند.

اندازه نمایشگر عامل مهمی است که می‌تواند تجربه بازی همه‌جانبه‌تری را ارائه دهد و با ایجاد میدان دید مناسب و با اختصاص دادن فضای بیشتر، شما را در داشتن کنترل‌های لمسی بدون خطا همراهی می‌کند. یک صفحه نمایش با کیفیت بالا، به شما امکان می‌دهد جزئیات واضح و انیمیشن‌ها را با کیفیت بیشتر مشاهده کنید و دنیای بازی را برای شما جذاب‌تر و واقعی‌تر می‌کند. به همین منظور گوشی گیمینگ مناسب بایستی از صفحه نمایش‌های بزرگتر از ۶.۲ اینچ بهره ببرد.

اگر میزان رفرش ریت نمایشگر گوشی شما پایین باشد حتی اگر پردازنده شما بهترین عملکرد را از خود نشان دهد ، شما نمیتوانید شاهد آن باشید چرا که نمایشگر شما آن را محدود میکند . حداقل رفرش ریتی که در این سال ها باید در نظر داشته باشید ، ۱۲۰هرتز است . نمایشگرهایی با نرخ واکنش زیر ۱ میلی ثانیه همان کیفیتی که شما از تاچ سمپلینگ انتظار دارید، به شما ارائه میدهند.

حتما نمایشگرهایی با ویژگی هایی مانند فیلترهای نور آبی (blue cut) را برای راحتی چشم در نظر داشته باشید.

 شاید برای شما هم سوال باشد “گیمرها به چه اینترنتی نیاز دارند؟

اسکرین گوشی گیمینگ
اسکرین گوشی گیمینگ

رم بالا

کاری که رم در یک گوشی هوشمند انجام می دهد این است که برنامه ها و بازی ها را در حافظه خود نگه می دارد. که به شما کمک می کند بدون نیاز به بارگذاری مجدد (ریلود) از یک برنامه یا بازی استفاده کنید.

تصور کنید شما در حال انجام یک بازی با تلفن همراه خود هستید و ناگهان از طرف یکی از دوستانتان پیامی دریافت می کنید. به آنها جواب می دهید، در این مدت به برخی از میم های اینستاگرامی نیز نگاه می کنید و سپس دوباره به یاد می آورید که بازی خود را اخیرا ترک کرده اید. اکنون، یک تلفن بازی با مدیریت رم خوب، آن بازی را در حافظه خود نگه می‌دارد تا بتوانید از جایی که متوقف کرده‌اید به بازی ادامه دهید.

اگر مقدار رم در گوشی های گیمینگ کم باشد، بیشتر شاهد کاهش سرعت بازی خواهید بود! به خصوص زمانی که تعداد زیادی از برنامه ها باز باشند. معمولاً گوشی‌های هوشمند دارای حداقل ۴ تا ۸ گیگابایت رم هستند، اما اغلب دستگاه‌های پیشرفته‌تر گیمینگ می‌توانند به ۱۰ یا ۱۲ گیگابایت برسند که برای بازی‌های موبایلی ایده‌آل است. جالب است بدانید مدل های جدید گوشی های گیمینگ با ۱۸ گیگ رم دارند.

شاید بریا شما سوال باشد، که کدام رم برای یک گوشی گیمینگ بهتر است؟ در حال حاضر، این سه رم بهترین رم هایی هستند که می توانید در هر تلفن همراه جدید پیدا کنید: LPDDR4X ،LPDDR5 و LPDDR5X.

حافظه‌ی داخلی بالا

حافظه داخلی تلفن همراه بیش از آنچه فکر می کنید بر عملکرد تأثیر می گذارد. حافظه گوشی گیمینگ همیشه به ظرفیت آن نیست، بلکه به نوع فضای ذخیره سازی نیز بستگی دارد. ذخیره سازی سریع تر در گوشی گیمینگ شما باعث بارگیری سریع تر بازی ها و برنامه ها می شود. حافظه‌ی داخلی گوشی گیمینگ مولفه‌ی پررنگی در کیفیت تجربه‌ی بازی نیست. با این حال در نظر داشته باشید که اکثر بازی‌های محبوب امروزی از دیتا با حجم بالا بهره می‌برند. از این رو توصیه می‌شود که به فکر تهیه‌ی دیوایس‌ها با حافظه‌ی داخلی ۶۴ گیگابایت یا بالاتر باشید. حتی اولولیت را در خرید گوشی گیمینگی قرار دهید که به اسلات MicroSD مجهز باشد. در حال حاضر، بهرین حافظه های داخلی در گوشی ها UFS 2.1، UFS 2.2، UFS 3.0 ،UFS3.1 و UFS 4.0هستند.

میکرو اس دی گوشی گیمینگ
میکرو اس دی گوشی گیمینگ

سیستم خنک کننده

فرآیند گرم شدن گوشی موبایل بر اثر بازی کردن throttling نامیده می شود و چیزی است که موبایل گیمرها به دنبال دوری از آن هستند. باتوجه به ایکه گوشی های گیمینگ بر اثر اجرای بازی داغ می شوند، بسیاری از تگوشی های گیمینگ دارای نوعی مکانیزم خنک‌کننده پیشرفته در داخل دستگاه خواهند بود. این گرم شدن قطعا روی عمکلکرد دستگاه تاثیر گذار خواهد بود.

بازی سنگین و در مدت طولانی می‌تواند گرمای زیادی ایجاد کند که به طور بالقوه بر عملکرد گوشی گیمینگ تأثیر می‌گذارد. به دنبال گوشی‌های گیمینگی با سیستم‌های خنک‌کننده مؤثر، مانند محفظه بخار یا لوله‌های حرارتی باشید تا گرما را از بین ببرند و عملکرد پایدار را در طول بازی طولانی تضمین کنند. این سیستم خنک کننده باید بتواند گرمای ایجاد شده توسط CPU و GPU را از بین ببرد. سیستم تویه هوای گرم را ایجاد کند. فشار حرارتی که روی عملکرد دستگاه در اجرای بازی سنگین تاثیرگذار است را کاهش دهد.

شما می توانید محصولات درون تمامی بازی ها را از موجوجم با بهترین قیمت در سریع ترین زمان ممکن خریداری کنید.

سیستم خنک کننده گوشی گیمینگ
سیستم خنک کننده گوشی گیمینگ

باتری قدرتمند

برای بازی های بتل رویال مانند کالاف دیوتی موبایل که ممکن است بیشتر از نیم ساعت طول بکشند باتری قطعا خیلی مهم است. این فعالیت اکثر منابع دیوایس را به خود اختصاص داده و این موضوع در کنار المان صفحه نمایش‌های بزرگ و با نرخ بروزرسانی بالا، مصرف انرژی بسیار بالایی خواهد داشت. از این رو توصیه می‌شود اقدام به خرید مدل‌ها با ظرفیت باتری قابل قبول نمایید. حداقل ظرفیت توصیه شده برای موبایل‌های گیمینگ حدود ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت (mAh) است که برای نصف روز بازی کردن کافی خواهد بود.

باتری دو سلولی یک ویژگی سخت افزاری است که در آن گوشی از دو سلول کوچک تر به جای یک سلول بزرگ استفاده می کند. به عنوان مثال، یک تلفن با باتری دوگانه با ظرفیت کل باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت، ظرفیت باتری ۲۵۰۰ میلی آمپر ساعتی را در هر سلول دارد.

با تقسیم باتری به دو سلول، در حین شارژ، برق ورودی را نیز تقسیم می کنید. کاهش فشار روی هر سلول به کاهش گرما، افزایش سرعت شارژ و حفظ سلامت باتری کمک می کند.

باتری دو سلولی
باتری دو سلولی

آداپتور گوشی

خوش‌بختانه گوشی‌های گیمینگ به هنوز به ترند حذف آداپتور نپیوستند و با خرید یک گوشی گیمینگ همچنان می‌توانید به یک آداپتور شارژ سریع و البته یک قاب رایگان برای گوشی گیمینگ خود داشته باشید.

شاید فکر کنید این ویژگی چندان هم مهم نیست، زیرا این روزها در هر خانه‌ای چندین مدل مختلف شارژر پیدا می‌شود، اما باید بدانید که شارژری که در جعبه‌ی گوشی شما وجود دارد، تقریبا همیشه بهترین گزینه‌ی موجود برای آن است.یک آداپتور ۶۵ واتی، باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی را در نیم ساعت شارژ می کند پس می تواند پیشنهاد مناسبی باشد.

شاید برای شما جالب باشد از “روایت سیب گاز خورده اپل” بدانید.

آداپتور گیمینگ گوشی
آداپتور گیمینگ گوشی

مود های شارژ مختلف

اگر دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم، شارژ سریع موجب داغ شدن باتری و آسیب رسیدن به سلامت آن در درازمدت خواهد شد. بنابراین، بعضی از گوشی‌های گیمینگ به شما اجازه می‌دهند تا به‌صورت دستی ویژگی شارژ سریع را به دلخواه خود غیرفعال کنید. این قابلیت خصوصا برای افرادی مناسب خواهد بود که گوشی خود را در طول شب شارژ و صبح آن را از شارژر جدا می‌کنند، زیرا با این کار از آسیب به باتری دستگاه‌شان جلوگیری می‌شود.

یکی از بهترین ویژگی‌های یک گوشی گیمینگ امروزی، قابلیت Pass-Through Charging است. این ویژگی به گوشی اجازه می‌دهد تا زمانی که به منبع انرژی متصل است، به‌جای انرژی موجود در باتری، از انرژی وارد شده توسط درگاه شارژ مورد نیاز خود را تامین کند که این‌کار باعث جلوگیری از گرم شدن دستگاه می‌شود.

به بیان دیگر، جریانی که از طریق شارژر وارد دستگاه شما می‌شود، به‌جای شارژ کردن باتری، مستقیما برای تامین انرژی گوشی صرف خواهد شد که این در دنیای گوشی‌های هوشمند بسیار عجیب و بی‌سابقه است. با این کار، باتری بلا استفاده و خنک باقی می‌ماند و سلامت آن در هنگام اجرای بازی‌های سنگین حفظ خواهد شد.

Shoulder Button

در حالی که شما فقط یک Shoulder Button را در تلفن های رده بالا پیدا خواهید کرد، آنها نقش مهمی در گوشی های گیمینگ بازی می کنند. برای بسیاری از بازی ها، داشتن یک یا دو دکمه فیزیکی می تواند واقعا مفید باشد. گوشی‌هایی مانند سری Asus ROG و سری Black Shark دارای دکمه هایی هستند که می‌توانید به کمک آنها گیم‌پلی خود را به سطح بالاتری ببرید.

دکمه های جانبی
دکمه های جانبی

خروجی‌های حیاتی

هدفون‌های باسیم انتخاب اول گیمرها هستند، زیرا نرخ تاخیر پایین‌تری دارند. تکنولوژی بی‌سیم به‌کار رفته در هدفون‌ها هنوز به سرعت مناسب برای رقابت با نمونه‌های باسیم دست نیافته و برای گیمرها حتی تاخیرهایی در حد میلی‌ثانیه هم تفاوت بزرگی در برد یا باخت ایجاد می‌کند. امروزه و با وجود محبوبیت یافتن هندزفری‌های بلوتوثی، بسیاری از گوشی‌های جدید فاقد ورودی جک ۳.۵ میلیمتری هستند، که برای گیمرها که به دنبال تجربه‌ی صوتی بدون تاخیر هستند، می‌تواند مسئله ساز باشد.

همچنین پشتیبانی از سایر لوازم جانبی می‌تواند برای گیمرهای موبایل حائز اهمیت باشد. اگر از کنترلرهای کلیپسی، تریگر، کولینگ‌های موبایل، کنترل پد و… استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که دیوایس موردنظر از آن پشتیبانی کند.

پشتیبانی از کدک‌ های بلوتوث بیشتر

بلوتوث زبان ارتباط گوشی شما با دستگاه‌های بی‌سیم است. کدک بلوتوث مثل لهجه‌ای است که جزئیات اطلاعات مورد نظر را از طریق این زبان بین دو طرف منتقل می‌کند. در حال حاضر، کدک‌های بلوتوث مختلفی وجود دارند که هر یک از آن‌ها برای هدف خاصی مناسب‌تر هستند، مانند گوش دادن به موسیقی، برقراری تماس، گیمینگ یا تماشای ویدیو.

گوشی‌های معمولی از تعداد محدودی از این کدک‌ها پشتیبانی می‌کنند، اما یک گوشی گیمینگ امروزی از کدک‌های سطح بالا، مانند LDAC یا aptX HD و aptX Adaptive هم پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از کدک‌های بیشتر، امکان کنترل بیشتر و بهتر صدای ارائه شده توسط هدفون بی‌سیم را فراهم می‌کند.

کدک های بلوتوث
کدک های بلوتوث

کیفیت ساخت و طراحی مناسب

گوشی های گیمینگ با بدنه‌های شیشه‌ای معمولاً در دستان احساس بهتری را ایجاد می کنند می‌کنند. همچنین به اندازه گوشی های گیمینگ با بدنه پلاستیکی داغ نمی‌شوند. علاوه بر این، حتی نباید گوشی گیمینگی انتخاب کنید که خیلی باریک باشد. چرا؟ زیرا گوشی‌هایی که خیلی باریک هستند فضایی برای خروج گرمای تولید شده توسط پردازنده‌هایشان ندارند، که باعث می‌شود دمای بالاتری را سریع‌تر بدست آورند. این را هم در نظر داشته باشید که با توجه به اینکه گوشی گیمینگ قرار است زمان زیادی را درون دستان شما بگذارنند باید به خوش دستی آنها توجه مضاعفی کنید.

به یاد داشته باشید، ترجیحات و اولویت‌های شخصی شما ممکن است متفاوت باشد. بنابراین مهم است که نیازهای بازی خود را ارزیابی کنید و معیارهایی را که بیشتر برای شما مهم هستند در هنگام انتخاب یک گوشی گیمینگ در نظر بگیرید. 

گوشی گیمینگ
گوشی گیمینگ

سوالات متداول

* قدرتمند ترین پردازنده های موبایل های گیمینگ کدام است؟

پردازنده‌هایی با عملکرد بالا از شرکت‌هایی مانند کوالکام (سری اسنپدراگون) یا مدیاتک هستند. این پردازنده‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از پس بازی‌های سخت برآیند و گیم‌پلی روان را تضمین کنند.

* آیا اندازه نمایشگر موبایل گیمینگ مهم است؟

اندازه نمایشگر عامل مهمی است که می‌تواند تجربه بازی همه‌جانبه‌تری را ارائه دهد و با ایجاد میدان دید مناسب و با اختصاص دادن فضای بیشتر، شما را در داشتن کنترل‌های لمسی بدون خطا همراهی می‌کند.

* انواع سیستم خنک کننده موبایل چیست؟

فن، محفظه بخار یا لوله‌های حرارتی

هر هفته میتوانید جدیدترین مقالات موجوجم را در بخش مجلات اینترنتی سایت دنبال کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

MojoNMtets299
موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها
فرهنگ صحیح بازی های ویدئویی
شایان بیکران

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها

موجوجم این بار همراه با فرصت های شغلی برای گیمرها و استریمرها مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در تازه‌ترین گزارش

بیشتر بخوانید »