گیزموندو؛ کنسول دستی تولید شده توسط مافیای سوئد!
گیزموندو در واقع تلاشی بود از شرکت تایگر تلهماتیکس انگلستان برای در دست گرفتن بازار بازی و سرگرمی از تصرف شرکتهای سونی و نینتندو. این کنسول مجموعهای از مسیریاب، دوربین دیجیتال داخلی با قابلیت ارسال پیام کوتاه و پخش فایلهای چند رسانهای بود که به طور حتم در جاهطلبی چیزی کم نداشت.
شکل گیری گیزموندو
در سال ۲۰۰۰، کارل فریر یک تجارت کوچک توزیع قطعات الکترونیک را در سوئد تشکیل داد. در سال ۲۰۰۲ این شرکت با Floor Decor جکسونویل، فلوریدا ادغام شد. شرکت ادغام شده نام خود را به Tiger Telematics تغییر داد و با نماد جدید “TIGR” تغییر رویه داد. این شرکت تلاش کرد سونی و نینتندو را در بازار بازی های بریتانیا ببرد و به دفتری در نزدیکی فرودگاه فارنبرو نقل مکان کرد. کارل فریر که استفان اریکسون را در یک بازدید تجاری ملاقات کرده به همراه پیتر اوف و یوهان اناندر به شرکت آورد. و این گونه پرژه پر هزینه گیزموندو شروع شد.
پیشنهاد می کنیم با “ماد یا مود بازی” بیشتر آشنا شوید.

کنسول گیزموندو
مافیای سوئد دغدغه سرگرمی کودکان را داشتند!
ابتدا شرکای تجاری سوئدی، کارل فریر، یک کارآفرین مشتاق و استفان اریکسون، دزد و دلال اسلحه سابق قصد داشتند دستگاهی برای کودکان تولید کنند. یکی از قابلیتهاش، احتمالا امکان ردیابی کاربران جوان برای والدین بوده؟ قصد داشتند از جرائم مرتبط با کودکان جلوگیری کنند؟
شما می توانید محصولات درون بازی های موبایلی خود را با بهترین قیمت از موجوجم خریداری کنید.
کنسول دستی گیزموندو؛ بدترین کنسول دنیا
این دستگاه شبیه یه لوبیای سیاه و نقرهای بود، با دو برآمدگی برای قرار گرفتن دکمههای کناری، یه ردیف دکمه بالای صفحه نمایش، دکمههایی با برچسب گیج کننده و در کمال تعجب چهار دکمهی به درد بخور برای تعیین جهت. دست گرفتنش حس فوقالعادهای داشت – جدی هر کی دستش میگرفت به نظرش میاومد چقدر به نسبت تلفنهای هوشمند ظریف، راحت و خوشدسته- با این حال باید اشاره کنم که اگر مدت زیادی تو دست نگهش میداشتید پوشش پلاستیکیش آب میشد!
کنسول با قیمت ۴۰۰ دلار به تعداد محدود و از طریق مدل قیمتگذاری که بعدها توسط محصولاتی مانند کیندل آمازون به کار گرفته شد، به فروش رسید. یک نسخه ۲۹۹ دلاری که با استفاده از دادههای GPS، برای هر گروه از مشتریان تبلیغات مشخصی در نظر میگرفت هم معرفی شد (البته این قابلیت هرگز فعال نشد.) این دستگاه به طور انحصاری در انگلستان، سوئد و آمریکا فروخته میشد، و تنها از طریق کیوسکهای مستقر در مراکز خرید که معمولا محل فروش دستبندهای مغناطیسی بودند عرضه میشد.
گیزموندو ۱۴ بازی در حافظهش داشت که فقط ۸ مورد آن در آمریکا عرضه شد. تقریبا همه این بازیها به طرز خندهداری افتضاح بودند و سیستم عامل دستگاه رو مختل میکردند. قابلیتها و عملکردهای دیگهی دستگاه مثل دوربین، مسیریاب و دستیار شخصی یا بسیار ضعیف عمل میکردند و یا اصلا کار نمیکردند.
پیشنهاد می کنیم ممطالعه کنید: بازی های آگاهی بخش (مبارزات صنعت گیم با سیاست های غلط در جهان)

گیزموندو کنسول مافیایی
فاش شدن پرونده مافیای کنسول ساز
در اکتبر ۲۰۰۵، اندکی پس از انتشار گیزموندو در آمریکا، یک روزنامه سوئدی صفحه داستانی را چاپ کرد که استفان اریکسون و دو مدیر دیگر سوئدی گیزموندو اروپا را به شبکه جنایی سوئدی “Uppsalamaffian” (مافیای اوپسالا) مرتبط می کرد. این روزنامه هزینه های ۲۰۰ میلیون دلاری گیزموندو را بررسی کرد، علاوه بر این، سابقه جنایتکارانه این سه شریک تجاری ( پیتر اوف، استفان اریکسون و یوهان اناندر ) را فاش کرد. اریکسون بین سال های ۱۹۹۳ و ۱۹۹۴، اقدام به صدور ارز تقلبی و تلاش برای کلاهبرداری کرده بود، همچنین در جریان این تحقیقات اوایل سال ۲۰۰۶، اریکسون در حالی که با سرعت ۲۶۰ کیلومتر در یکی از بزرگراههای آمریکا رانندگی میکرد، یکی از نادرترین مدلهای فراری انزو رو نابود کرد. (اریکسون گفته مقصر این خرابکاری یه آلمانی مرموز به اسم دیتریشه که هرگز وجود همچین آدمی اثبات نشد.)
علاوه بر آن نیز مشخص شد که یوهان اناندر تحت تعقیب پلیس است. در پرتو این یافته ها، اریکسون و دیگران استعفا دادند. همچنین یکی از این استعفاها از سوی کارل فریر، رئیس هیئت مدیره و مدیری صورت گرفت. بعد از این جریانات اما ماجرای فریر هم روشن شد؛ او قبلاً در فرانسه، آلمان و بریتانیا اتومبیل های لوکس فروخته بود که معلوم شد برخی از آنها پس از دزدیده شدن، فروخته شده اند. در این جریانات فریر پول هنگفتی را به گیزموندو تزریق کرد تا تحقیقات در مورد این موضوع متوقف شود. خود شرکت گیزموندو هم اطلاع از گذشته اریکسون را تکذیب کرد. در نهایت شرکت تایگر تلهماتیکس با بدهی ۳۰۰ میلیون دلاری ورشکسته شد.
با “خصوصیات اخلاقی گیمر ها” بیشتر آشنا شوید.

گیزموندو
۲۳ ژانویه سال ۲۰۰۶؛ بررسی پرونده مافیای کنسول ساز
در ۲۳ ژانویه ۲۰۰۶، بازوی مستقر در بریتانیا، Gizmondo Europe (GE) اعلام ورشکستگی کرد. گیزموندو قبل از اعلام رسمی ورشکستگی صدها میلیون دلار هم ضرر کرده بود: البته دو سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۴، Tiger Telematics زیان ۹۹.۲۹ میلیون دلاری را گزارش کرده بود و بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۰۵، آنها ۲۱۰ میلیون دلار را از دست داده بودند، پس از بررسی های دادگاه مشخص شد که ضرر و زیان گیزموندو با تمامی هزینه های تبلیغات، فروشگاه اختصاصی و … معادل ۵۰۰۰۰۰ پوند در روز بود. (با قیمت پوند امروز در حدود روزانه ۳۳ میلیارد تومان ضرر!)، همچنین اعلام شدش که حقوق مدیران شرکت برای ۹ ماه ۶.۶ میلیون پوند بوده است. تنها اجاره خودروها جهت تبلیغات بیش از ۲ میلیون پوند بوده است.
شاید برای شما سوال باشد”آیا بازی های ویدئویی ما را با هوش تر می کند؟“

شرکت تایگر تلماتیکس
یادداشت نویسنده …
گروهی که گیزموندو رو تولید کرد، تلاش میکرد کار غیر ممکنی را انجام دهد. این گروه قصد داشت نشان دهد که با انبوهی از ایده ها (مسلما ناقص) و مقدار قابل قبولی ابتکار و توان رهبری مرموز و نه چندان شفاف، هر ابزار یا نوآورانه ای در قرن ۲۱، لزوما نیازمند بهرهمندی از حمایت غولهای تکنولوژی نیست. گیزموندو و دیگر پرژه های مشابه در جهان امروز ما که تعداشان کم هم نیست. با کشف چاله های نظام حاکم، چند مدتی با نهایت سرعت به قعر چاه فرو می روند، فرو می روند. تا به ما نشان دهند که بشر با دست های خود چه چاه های بی نهایتی را ساخته است، فرو می روند. و ما را با اخبارشان شگفت زده میکنند تا شاید، روزی، کسی در جایی علیه نظام حاکم و قوانین نقض کننده ایستادگی کند. و این پیشروی ها را یادآور شود.